≫ 

Vučić i šeik Al Kalifa prisustvovali prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica VS

Prikaz dela jedinica Vojske Srbije izvodi se na vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici

  • 18

Prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, na vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici, prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa.

U prikazu je učestvovao deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72.brigade za specijalne operacije i 63.padobranske brigade.

U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maaki

    6. april 2021 | 21:22

    Prijateljstvo zlata vredno!

  • Jelisaveta

    6. april 2021 | 10:44

    Vojska Srbije je danas jedna od najpostovanijih institucija nase drzave, koja garantuje bezbednost svih gradjana. Svako novo ulaganje je pokazatelj napretka i razvoja nase vojske.

  • Radmila1

    6. april 2021 | 10:01

    Nadamo se uspesnoj vezbi, dobrodosli u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA