Sednica Saveta bezbednosti UN 13. aprila, razgovori i o situaciji na Kosovu i Metohiji

To će biti odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji - izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

  • 3
UN Security Council, sednica saveta bezbednosti, ujedinjene nacije Foto: Profimedia

Predstojeća sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će se održati 13. aprila putem video-konferencije, biće odlična prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je, u razgovoru sa predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom, ukazao da je kontinuirano razmatranje pitanja KiM u Savetu bezbednosti od suštinske važnosti za Srbiju, budući da je stanje na terenu i dalje nestabilno i osetljivo, sa brojnim incidentima, čiji je neposredni svedok i sama Misija UN na KiM (UNMIK).

Šef srpske diplomatije je posebno istakao da su UN za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija, budući da je ona glavni kanal komunikacije sa UNMIK-om, čije prisustvo i delovanje je od ključnog značaja za našu zemlju.

Podvukao je da Srbija pridaje izuzetnu važnost delovanju UNMIK-a i naglasio da ta misija mora da ostane angažovana po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Selaković je dodao da je naša zemlja posvećena prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku odlične saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. april 2021 | 16:41

    VREME JE DA NATO OKUPATOR NAPUSTI SRBIJU I DA SE POSTUJE REZOLUCIJA SAVETA BEZBEDNOSTI 1244!!! GAZENJE MEDJUNARODNOG PRAVA I VLADAVINA SILE -NATO KRVOLOKA -MONSTRUMA ZAPALICE OPET BALKAN-EVROPU I SVET !!!

  • Antun pokatoliceni srbin

    6. april 2021 | 19:19

    I oni su prijatelji nato fasista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA