Prištinski mediji: Vlada najavljuje stupanje na snagu recipročnih mera za Srbiju

To je u četvrtak potvrdio i portparol prištinske vlade, a i sam Kurti više puta ponavljao tokom svoje predizborne kampanje

  • 4
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti recipročne mere za Srbiju, a sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše Koha i navodi da će mere biti uvedene svakoj državi koja negira suverenitet Kosova.

Portparol Vlade u Prištini rekao je u četvrtak za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to pravo koje proističe iz jednakosti, suvereniteta i nezavisnosti tzv. Kosova da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje.

- To je obaveza za Vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane Kosova i u interesu je države Kosovo -naveo je portparol vlasti.

Recipročne mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume, dodaje se u izjavi listu Koha.

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    9. april 2021 | 15:03

    Uu kako su opasni. Zaboravljaju da se nalaze još uvek na Srpskoj zemlji.

  • Lazar

    9. april 2021 | 15:02

    Uu kako su opasni. Zaboravljaju da se nalaze još uvek na Srpskoj zemlji.

  • Boža zemunac

    9. april 2021 | 13:27

    Kako to, pa zar nije KIM deo Srbije ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA