≫ 

Vučević: Vakcinišite se kako bismo se rešili bolesti koja pokorava svet

Gradonačelnik Novog Sada danas je ugostio poslanika parlamentarne skupštine BiH i predsednika stranke DNS Nenada Nešića, s kojim je razgovarao o aktuelnoj temi i u BiH i Srbiji - budućoj saradnji i kovidu 19

  • 2
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram profilu da je danas ugostio poslanika parlamentarne skupštine BiH i predsednika stranke DNS Nenada Nešića, s kojim sam popričao o aktuelnoj temi i u BiH i Srbiji - budućoj saradnji i kovidu 19.

- I on je vakcinisan i, kao svaki odgovorni čovek, poziva i druge na imunizaciju kako bismo se što pre rešili bolesti koja pokorava ceo svet. Srbija je obezbedila vakcine, prijavite se i zaštitite - napisao je Vučević.

Nova kovid bolnica u Novom Sadu do septembra

Odbornici Skupštine Grada Novog Sada odlučuju danas o prenosu vlasništva grada nad parcelama na Republiku i izdvanjanje iz budžeta za komunalno opremanje lokacije za novu kovid bolnicu na Mišeluku, koja će kako i ističe Vučević biti završena do septembra.

- Bilo je vise lokacija koje smo razmatrali, bilo je tu i nekih vojnih objekata, ali su stručni ljudi, ne samo iz Grada, već i ministarstva zdravlja i drugih institucija obišli svaku od njih i Mišeluk je pobedio - kaže za Tanjug Vučević.

Po njegovim rečima teško da se može naći bolje mesto za bolnicu, na tri minuta od grada, sa velikim brojem pristupnih puteva, na mirnom mestu i uzvisinii i sigurno je, kako kaže,da će njena gradnja doprineti i razvoju tog dela grada.

- Iz budžeta grada izdvojićemo 250 miliona dinara za komunalno opremanje, dakle za vodovod, kanalizaciju, pristupne puteve, mobilijar i sve drugo što je potrebno. Ne treba žaliti ni jedan dinar jer je ulaganje u bolnice i u vrtiće, ulaganje u stubove društva - izjavio je gradonačelnik Novog Sada.

On navodi i to da je namena odabrane lokacije već bila za socijalno-zdravstvene ustanove, a da je kovid bolnica važna za sve građane Vojvodine

- Bolnica će imati 600 ležajeva, 400 u poluintenzivnoj nezi, a 200 za najteže pacijente, biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima. A da li će biti u sistemu Kliničkog centra Vojvodine nije pitanje za gradonačelnika. U svakom slučaju, kada koronavirus prođe, Novi Sad će imati bolnicu koja će obezbediti bolje lečenje svih građana - ističe Vičević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA