Vučić i Tanin uoči sednice Saveta bezbednosti UN razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Unmik-a, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice

  • 20
Aleksandar Vučić, Zahir Tanin Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti.

Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Unmik-a, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice.

- Tanin i predsednik Vučić razmenili su stavove o pitanjima povezanim sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je Tanin ponovio posvećenost UN u podršci dijalogu uz pomoć EU - piše u saopštenju objavljenom na sajtu UN.

Dan ranije Tanin je razgovarao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem o dijalogu i normalizaciji odnosa.

Takođe, njih dvojica razgovarali su i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i načinima podrške vladinoj agendi za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i poboljšanje odnosa među zajednicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    13. april 2021 | 17:30

    Dijalog da, ali ultimatum o priznanju Kosova ne, jer Vučić neće nikad priznati lažnu državu Kosovo.

  • Dijana

    13. april 2021 | 20:56

    Zarad mira i stabilnosti celog zapadnog Balkana dijalog se treba nastaviti.

  • Jela

    13. april 2021 | 16:59

    Dijalog je ono za šta se i naša zemlja zalaže, mora se naći kompromisno rešenje zarad mira i stabilnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA