Rešenjem Vlade Srbije dodeljena sredstva za više od 100 projekata od javnog interesa

Ministarstvo pravde je i ove godine sprovelo šesti Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, dok je na svim dosadašnjim konkursima dodeljeno više od dve milijarde dinara za realizaciju projekata od javnog značaja

  • 0
Vlada republike srbije, zgrada Foto: Google Maps

Rešenjem Vlade Srbije dodeljena su sredstva po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), kojim je 500 miliona dinara raspodeljeno na 139 projekata od javnog interesa.

Ministarstvo pravde je i ove godine sprovelo šesti Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, dok je na svim dosadašnjim konkursima dodeljeno više od dve milijarde dinara za realizaciju projekata od javnog značaja.

U ovoj godini najviše sredstava izdvojeno je za oblast zdravstva 209.257.610,00 dinara, dok je projektima iz oblasti prosvete dodeljeno 154.385.885,00 dinara, projektima iz oblasti socijalne zaštite 79.501.041,00 dinar, iz oblasti kulture 32.477.371,00 dinar, dok je za projekte iz ostalih oblasti opredeljeno 24.378.093,00 dinara.

Pored ostalih, sredstva su dobili Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", KBC "dr Dragiša Mišović – Dedinje", Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, Institut za transfuziju krvi Srbije, brojne bolnice i domovi zdravlja širom Srbije.

Među korisnicima sredstava je veliki broj škola, predškolskih ustanova, Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini, kao i manastir Žiča, Beogradska nadpiskupija, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji iz Novog Pazara.

Ovogodišnjim sredstvima iz oportuniteta biće finansirani i projekti Istorijskog arhiva Beograda, Narodnog muzeja iz Užica, Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju iz Beograda.

Realizacijom projekata biće omogućena bolja zdravstvena zaštita građana, povećan kvalitet obrazovanja, poboljšan sistem socijalne zaštite, kao i unapređen kulturni sadržaj.

Ministarstvo pravde će i ubuduće kroz javne konkurse za dodelu sredstava nastaviti da finansira projekte od javnog značaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA