≫ 

Dačić: Predstavnici Evropskog parlamenta dolaze u maju, u junu početak međustranačkog dijaloga

Predstavnici Evropskog parlamenta će od 19. do 22. aprila imati onlajn konsultacije sa svim poslaničkim grupama u parlamentu Srbije o drugoj fazi međupartijskog dijaloga, a potom i sa stranakama koje su van parlamenta

  • 1
SKUPSTINA PROLECE ZASEDANJE

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da će predstavnici Evropskog parlamenta od 19. do 22. aprila imati onlajn konsultacije sa svim poslaničkim grupama u parlamentu Srbije o drugoj fazi međupartijskog dijaloga, a potom i sa stranakama koje su van parlamenta.

Dačić je, u emisiji Sučeljavanje na RTV Vojvodina, rekao da bi posrednici iz Evropskog parlamenta eventualno 7. maja došli u Beograd na razgovore sa njim, kako bi se dogovorio početak dijaloga u junu.

- U tom periodu, dok traju te onlajn konsultacije, gledamo da zakažemo razgovore sa stranakama koje ne žele posredovanje Evropskog parlamenta - dodao je.

Dačić je rekao da će pozvati i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se pridruži tom drugom procesu.

- Prijavio se veliki broj stranaka za taj međustranački dijalog, a jedan deo njih ne želi da se razgovara o izbornim uslovima u prisustvu stranaca - rekao je Dačić o svom pozivu strankama da predaju platforme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dima

    15. april 2021 | 03:14

    Imace sta da vide, drago mi je sto dolaze. Videce tu nasu cuvenu demokratiju kakva nigde vise ne postoji sem kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA