≫ 

Apelacioni sud ukinuo presudu za napad na Borka Stefanovića: Predmed vraćen na ponovno suđenje

Suđenje pred Višim sudom u Kruševcu zakazano za 13. maj

  • 3
Borko Stefanović

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. u Kruševcu, i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje, javljaju beogradski mediji.

Kako prenosi N1, Apelacioni sud usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, i ukinuo presudu Višeg suda u Kruševcu od 17. septembra 2020, kojom su oni bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na Stefanovihca 2018. godine.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

"Novosti" javljaju da je novo suđenje pred Višim sudom u Kruševcu zakazano za 13. maj.

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu je u septembru 2020. godine osudilo Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Živkovica i Gmijovića na tri i po godine zatvora.

Borko Stefanović, koji je tada bio lider Levice Srbije, aktivista Boban Jovanović iz Kruševca i pripadnik Policijske uprave Kruševac Dejan Palibrk napadnuti su 23. novembra 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Anja

    15. april 2021 | 14:38

    Pa Apelacioni sud je ukapirao da bi osudio nevine ljude jer je "napad"bio isceniran!Borko i njegovi pajtaši su izrezirali,da bi izazvali haos,ali im nije uspelo!!!

  • Petar

    15. april 2021 | 13:48

    Pravo je čudo kako se u Srbiji nasolništvo, prebijanje ljudi, krađe, kriminal, ... toleriše. Jedva se odlučiše da tog Belivuka konačno zaustave ali mnogo je još takvih Belivukova. Vuline učini nešto, ustavi to zlo, menjaj zakone, tužioce, sudije. Mislim da policija dobro radi svoj posao ali džaba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA