≫ 

Selaković u poseti Teheranu: Dobre političke odnose iskoristiti za unapređenje u polju ekonomije

Zainteresovani smo za ponudu iranskih partnera da razgovaramo o sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države - rekao je Selaković na sastanku sa zamenikom ministra za spoljnu trgovinu Hamidom Zadbumom

  • 0
Nikola Selaković Teheran

Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković doputovao je danas posle podne u Teheran, gde je dvodnevnu zvaničnu poseti Iranu započeo sastankom sa zamenikom ministra za spoljnu trgovinu Hamidom Zadbumom.

- Iran je naš tradicionalni partner i prijateljska zemlja. Dobre političke odnose treba da iskoristimo da unapredimo ekonomske odnose. Zainteresovani smo za ponudu iranskih partnera da razgovaramo o sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države - rekao je Selaković.

Nikola Selaković Teheran

Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Oblasti u kojoj ima prostora za unapređenje saradnje su, prema njegovim rečima, farmaceutska industrija, industrija hrane i poljoproveda, automobilska industrija, proizvodnja guma, IT, drvna i industrija nameštaja, tekstilna, mašinska...

Selaković će danas razgovarati sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom.

Drugog dana posete on će se sastati sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem i predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom.

Takođe planiran je i sastanak sa ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA