Skupština o zakonima iz oblasti energetike i rudarstva, krenula poslanička pitanja

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici podneto je 10 amandmana, na Predlog zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije osam, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima 14, a na Predlog zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije 13

  • 0
Sednica Skupštine Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Skupština Srbije nastavila je rad, a poslanici pre razmatranja amandmana podnetih na set zakona iz oblasti energetike i rudarstva postavljaju pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za omladinu i sport o dopisu koje je uputila UEFA-a u vezi sa nameštanjem utakmica fudbalske Super lige.

Tandir je u parlamentu pitao da li se nešto preduzelo povodom tog dopisa, da li se utvrdila odgovornost, dokle se stiglo sa proceduralnim radnjama i da li je to uopšte tačno.

On je podsetio da se jedan dopis UEFA odnosi na utakmicu Novi Pazar - Proleter.

- Prema informacijama do kojih je moguće doći, toj organizaciji (UEFA) je skrenuta pažnja da su se desile velike uplate na kladionicama. Ako se ispostavi da je sve to tačno, to bi bila velika bruka i imala bi međunarodni karakter - rekao je Tandir u Skupštini Srbije.

Tandir smatra i da su sportske kladionice veliki rasadnici korona virusa i da bi Krizni štab trebalo da razmotri da im se zabrani rad.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici podneto je 10 amandmana, na Predlog zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije osam, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima 14, a na Predlog zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije 13.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA