Bajden pisao Vjosi Osmani, u pismu pomenuo dijalog Beograda i Prištine

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju napore na obezbeđivanju trajnog mira i produktivnog dijaloga - navodi se u pismu američkog predsednika

  • 0
Džo Bajden Foto: Printscreen/Youtube/WSLS 10

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden čestitao je u pismu izbor na mesto predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani i istakao da SAD podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

- Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju napore na obezbeđivanju trajnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i na kraju sveobuhvatan sporazum o normalizaciji, za koji verujemo da bi trebalo da se usredsredi na uzajamno priznavanje - poručio je Bajden.

Američki predsednik je naglasio da će zajedničkim naporima sa prištinskim liderima raditi na jačanju vladavine zakona, borbu protiv korupcije, zaštitu prava manjina i verskih zajednica, oporavak od posledica koronavirusa, ekonomski razvoj, kao i osiguravanje održive energetske budućnosti.

Bajden je u pismu upućenom Osmani, uz čestitke za izbor na mesto predsednika privremenih prištinskih institucija, podsetio na “dobre međusobne odnose i dugo partnerstvo ukorenjeno u zajedničkim vrednostima, pominjući lični odnos porodice Bajden sa Kosovom”.

Kada je reč o pomoći u nabavci vakcina protiv korona virusa, američki predsednik je poručio da će “sa povećanjem količine vakcina SAD sarađivati sa partnerima na njihovoj distribuciji" i da će njegov tim biti u kontaktu sa predsednicom Osmani, kako bi se postigao takav cilj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA