Kurti sledeće nedelje sa visokim zvaničnicima EU, neće se sastati sa Vučićem

Poslednji sastanak na najvišem nivou izmedju predstavnika Prištine i Beograda je bio u septembru prošle godine, kada su se sreli predsednik Vučić i bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti

  • 4
Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tokom sledeće nedelje posetiće Brisel i tom će se prilikom susresti sa visokim zvaničnicima Evropske unije, izjavili su iz Vlade tzv. Kosova.

Takođe kažu da tokom te posete neće biti sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako su javili prištinski mediji.

- Premijer Aljbin Kurti sredinom sledeće nedelje će posetiti Brisel, gde će se sastati predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića - rekao je za Koha net portparol vlade Perparim Krieziu.

Poslednji sastanak na najvišem nivou izmedju predstavnika Prištine i Beograda je bio u septembru prošle godine, kada su se sreli predsednik Vučić i bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti.

Prištinski portal gazetablic.com objavio je sinoć, pozivajući se na međunarodne izvore, da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sledeće nedelje sastati u Briselu.

Prema navodima portala, u Brisel će prvi otputovati Vučić, a posle njega u Briselu će boraviti i kosovski premijer Aljbin Kurti.

- Na sastancima će razgovarati o mogućnosti nastavka dijaloga i stvaranja okvira ovog procesa - rekao je izvor portala.

Vučić 26. aprila u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće 26. aprila u Briselu, u radnoj poseti EU, tokom koje će imati niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima.

Cilj posete i razgovora predsednika Srbije i najviših zavaničnika EU biće ubrzanje evrointegracija Srbije.

Vučić u Brisel dolazi na poziv šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja, koji će tim povodom organizovati radni ručak za najvišu delegaciju iz Beograda.

Prethodno će se sastati sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, a planiran je i sastanak sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari horde sa kavkaza

    21. april 2021 | 16:01

    Nije on dostojan da se sastane sa Vucicem sa svetskim predsednikom.

  • ide po instrukcije

    21. april 2021 | 16:07

    Zasto mu pridavati toliki značaj da razgovara sa predsednikom Vučićem. Treba da razgovara sa Anom Brnabić jer je ona valjda predsednik vlade ili se varam

  • Ahahaha

    21. april 2021 | 16:52

    Ovaj i inače pripada toj družini mediokriteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA