≫ 

Vučić 26. aprila u Briselu: Predsednik Srbije sledeće nedelje u radnoj poseti EU

Cilj posete i razgovora predsednika Srbije i najviših zavaničnika EU biće ubrzanje evrointegracija Srbije

  • 7
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće 26. aprila u Briselu, u radnoj poseti EU, tokom koje će imati niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima.

Cilj posete i razgovora predsednika Srbije i najviših zavaničnika EU biće ubrzanje evrointegracija Srbije.

Vučić u Brisel dolazi na poziv šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja, koji će tim povodom organizovati radni ručak za najvišu delegaciju iz Beograda.

Prethodno će se sastati sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, a planiran je i sastanak sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Izvori Tanjuga u Briselu navode da je na agendi razgovora primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

U okviru pripreme posete predsednika Srbije u Briselu, ambasadorka Srbije pri EU, Ana Hrustanović, sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beogrda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sastanak sa Lajčkom je takođe na agedni briselske posete predsednika Vučića, gde bi trebalo da bude reči o nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU.

Iz EU pozivaju Prištinu da se što pre vrati za pregovarački sto, pri čemu se insitira na ”kontinuitetu dijaloga” i napominje da promena vlasti u Prištini neće uticati na već postojeći radni okvir procesa pregovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igy

    21. april 2021 | 15:18

    Nebitan odlazak u Brisel,da se malo slikaju,smeju,pričaju prazne priče,večeraju i da se uzme koja dnevnica i naravno marketing i promocija predsednika ceo dan na TV ekranima....

  • Риста

    21. april 2021 | 15:09

    Биће то још један у низу безуспешан одлазак,сада то већ делује досадно пратити.Сви знамо зашто је то тако,а они тамо, праве се да незнају.Ови из Приштине неће се ни састати са нашим председником.

  • Veteran K i M

    21. april 2021 | 14:48

    Rezolucija 1244 po kojoj Kosovo ostaje u sastavu Srbije, ne predvidja nikakav Brisel, već da se pregovori po tom pitanju vode iskljucivo u SBUN-a, koji nisu na adresi u Briselu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA