Dačić za 28. april zakazao sastanak s političkim strankama bez prisustva stranaca, pozvan i Vučić

Sastanak će se održati u sredu 28.aprila u 17 časova u maloj sali Skupštine Srbije

  • 2
SKUPSTINA FAKTURISANJE PREDLOG Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zakazao je za 28. april sastanak sa predstavnicima političkih stranaka koji ne žele učešće stranaca u razgovoru o izbornim uslovima.

- Na taj sastanak pozvan je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ranije izrazio želju da učestvuje - rekao je Dačić za Tanjug.

- U kom kapacitetu će učestvovati i da li će, na njemu je da donese odluku. Smatramo da je ovo jedan koristan korak napred zato što je politički dijalog potreban o važnim društvenim pitanjima i svakako će biti značajan doprinos političkoj stabilnosti zemlje - izjavio je predsednik Skupštine.

Prema njegovim rečima, na sastanak su pozvane one političke stranke koje su se izjasnile da žele da učestvuju u razgovorima bez stranaca, predstavnici stranaka koje čine vladajuću koaliciju, kao i neke od stranaka koje su izrazile želju da učestvuju u razgovorima i u jednom i u drugom formatu.

- Želim da pozovem i druge stranke koje se do sada nisu odazvale mom pozivu da se jave i da se ukoliko žele da učestvuju na sastanku jave Narodnoj skupštini - istakao je Dačić.

Sastanak će se održati u sredu 28.aprila u 17 časova u maloj sali Skupštine Srbije.

Video: Usvojen Zakon o ministarstvima u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA