Tužilaštvo u Jagodini: Palma ide u policiju na razgovor, posle toga odluka o krivičnom postupku

Marinika Tepić najavila još jednog svedoka u slučaju "podvođenja devojčica u Jagodini"

  • 24
Dragan Marković Palma Foto: Tanjug/Tanja Valić

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, a povodom tvrdnji Marinike Tepić, o "podvođenju žena i devojčica u Jagodini", policija u narednom periodu treba da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Pored Dragana Markovića Palme, policija treba da obavi razgovore sa svim licima koja su pomenuta u vezi sa spornim događanjima, kao i da pribavi, ukoliko postoje, druge dokaze, pa da podnese izveštaj tužilaštvu.

- Nakon što obavi sve te radnje i dostavi nam izveštaj, biće odlučeno da li ima mesta pokretanju krivičnog postupka - precizirao je za Tanjug Viši javni tužilac u Jagodini Branislav Vučković.

On kaže da je u toku faza prikupljanja obaveštenja i da za sada nema krivične prijave u ovom slučaju, jer je, kako je naveo, predmet formiran na osnovu navoda u medijima.

Tepić je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Palma pozvao Tepić da svi odu na poligraf

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da će 400 žena iz Jagodine tužiti potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i pozvao sve žrtve i svedoke da prijave ako znaju nešto o ovom ili sličnom slučaju.

Dragan Marković Palma, Egipat Foto: Telegraf

On je za televiziju Hepi rekao da žrtve koje je Tepić prijavila ne postoje, kao ni osobe koje su imale neprijatnost, a da će zaposlene žene u javnom sektoru tužiti Tepić jer ih je sada sramota da dođu na posao zbog optužbi da idu na tzv. "bunga-bunga" žurke.

Marković je javno pozvao Tepić da ide na poligraf.

- Neka idu prvo oni koji iznose optužbe, posle njih odmah ja. I da potpišemo, ko ne prođe poligraf, neka odmah ode u zatvor. Čega se plaše - upitao je Marković.

Govoreći o tvdnjama Tepić da se roditelji plaše da progovore o zloupotrebi njihove dece, Marković je rekao da su to gluposti, kao i navodi da se on krije iza žena.

- Ne krijem se iza žena, nego je Marinika rekla da su se sve zaposlene pozivale na ''druženje''. Te žene sada imaju ozbiljan problem, one su obeležene. Same žene su se osetile ugrožene. Njihovi muževi, bake, devojke - rekao je Marković.

Tepić tvrdi da ima još jednog svedoka

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je danas u javnost, kako je navela, iskaz još jednog svedoka.

Tepić tvrdi da su neke od tih žena bile iz Jagodine, da je među njima bilo i onih koje formalno rade u javnim preduzećima, a sekretarice Dragana Markovića optužila je da su sve koordinisale.

Ona ističe da ima više svedoka navodne umešanosti lidera JS u ceo slučaj, među kojima je, kako kaže, čovek koji je pričao o takozvanim "telefonima za druženje".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čak

    22. april 2021 | 13:21

    Nevin je ko majka devet jugovića!

  • Map

    22. april 2021 | 12:28

    Pronasli nacin,sad je najlakse nekoga optuziti za silovanje,pedofiliju,podvodjene jer to prolazi,samo kazu bilo je pre deset,dvadeset,godina i tuzilastvo odma pokrece istragu

  • Dusan

    22. april 2021 | 12:23

    Bruka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA