≫ 

"Živela Vojska Srbije! Živela Srbija”: Predsednik Vučić čestitao praznik pripadnicima vojske

- Uveren sam da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik - napisao je predsednik, između ostalog, u čestitki

  • 19
Aleksandar Vučić, Karl Lo Kaš Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. U čestitki se kaže:

- Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci.

- Bez obzira na teške uslove i okolnosti, naša vojska je kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju.

Dodao je da su u prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, pripadnici vojske uložili mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem.

- Snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države i upravo zbog toga su ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti vaših jedinica koje smo ove godine započeli, tek prvi korak u toj misiji. Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! - napisao je u čestitki predsednik Vučić.

Video: Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    23. april 2021 | 08:58

    Samo onaj ko je služio vojsku zna koliki je ponos je biti deo vojske Srbije i nositi uniformu. Živela vojska!

  • Dr

    23. april 2021 | 08:38

    Koji je ovo folirant majko moja on se sprda sa narodom

  • Filip

    23. april 2021 | 08:57

    Ponosni smo na našu vojsku, srećan vam vaš dan naši vojnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA