≫ 

Međustranački dijalog trajao 4 sata: Učestvovali predstavnici 26 stranaka, prisutan bio i Vučić

Očekuje se da razgovori traju dugo, jer svaka partija ima po deset minuta vremena da iznese svoje stavove, što znači da će polemisati najmanje četiri i po sata

  • 13

U Skupštini Srbije danas je počeo međustranački dijalog o poboljšanju izbornih uslova, ali bez posrednika Evropskog parlamenta.

Među prvima u Skupštinu je stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kog je dočekao predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Na sastanku su predstavnici vladajuće koalicije - SNS, iz SPS-a Ðorđe Milićević i Žarko Obradović, predsednik Pokret socijalista Aleksandar Vulin, PUPS, JS, Predsednik SPAS Aleksandar Šapić, a tu su i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i iz SVM Elvira Kovač.

Prisustvuju i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta - Čedomir Jovanović, lider LDP-a, Saša Radulović predsednik Pokreta Dosta je bilo, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DS S Miloš Jovanović, predsednik POKS-a Žika Gojković.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić, pod čijim se pokroviteljstvom održava međustranački dijalog, ranije je najavio da će učestvovati 26 stranaka i da će biti zatvoreno za javnost.

Očekuje se da razgovori traju dugo, jer svaka partija ima po deset minuta vremena da iznese svoje stavove, što znači da će polemisati najmanje četiri i po sata.

DIJALOG SKUPSTINA STRANKE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Planirano je da se održi i međustranački dijalog uz prisustvo posrednika iz Evropskog parlamenta, a detalji o tom sastanku trebalo bi da budu poznati 7. maja.

 Instalirana posebna oprema pre početka

Zbog međustranačkog dijaloga je instalirana potpuno nova oprema u maloj sali Skupštine, tako da će svaki narodni poslanik imati i svoj laptop i moći da priča sa svog mesta.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić ranije je rekao da je na sastanak pozvao stranke koje ne žele posredovanje stranaca, zatim one koje žele da učestvuju na oba dijaloga, kao i predsednika Vučića.

Video: Dolazak Aleksandra Vučića na međustranački dijalog u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    28. april 2021 | 21:22

    Najvažnije da se dogovore kako će da nastupati na svetskoj političkoj sceni i u EP, da budu konačno složni.

  • Stevan

    28. april 2021 | 23:20

    Dijalog o izbornim uslovima je počeo, verujem da će se naći zajedničko rešenje i da napokon svaka politička organizacija na izborima pokaže koliko vredi.

  • boki

    28. april 2021 | 20:31

    I opet ce se neko naci d a ovaj potez kritikuje,a evo sansa opoziciji sa konkretnim predlogom izadju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA