Ministri Vlade Srbije građanima poželeli srećne predstojeće praznike

U vreme iskušenja koja su pred nama, sada više nego ikad potrebno prisetiti pravih hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i brige o drugima - navodi se u čestitkama ministara

  • 1
Vlada republike srbije, zgrada Foto: Google Maps

Ministri u Vladi Srbije, uputili su danas čestitke povodom predstojećih praznika i poručili vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru da je, u vreme iskušenja koja su pred nama, sada više nego ikad potrebno prisetiti pravih hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i brige o drugima.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević čestitala je danas patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve predstojeći Uskrs, uz želje za dobro zdravlje, sreću, mir, napredak i blagostanje.

- Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća, slavimo pobedu života, dobra i veru u život večni - navela je Kisić Tepavčević u uskršnjoj čestitki.

Prof. dr Kisić Tepavčević je istakla da najveći hrišćanski praznik više nego ikad treba sve da nas podstakne na istrajnost u borbi za zdravlje.

Vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru praznik je čestitala i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i podsetila da su ovi dani prilika da se setimo zajedništva, solidarnosti i poštovanja.

- Građanima Srbije čestitam Vaskrs. Neka dan Hristovog vaskrsenja, kao simbol nade i spasenja, osnaži našu veru i odlučnost u suočavanju sa izazovima današnjeg vremena. Vaskrs je prilika da se podsetimo na značaj zajedništva, solidarnosti i uzajamnog poštovanja i uvažavanja. Neka duh Vaskrsa ispuni naša srca ljubavlju, verom i saosećanjem, i učini da se posvetimo bližnjima.

Maja Gojković Vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru praznik je čestitala ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i podsetila da su ovi dani prilika da se setimo zajedništva, solidarnosti i poštovanja-: ATA images

Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika ispuni domove toplinom i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse - navodi se u čestitki.

Stefanović čestitao Vaskrs pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom Vaskrsa čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

- Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, od srca čestitam praznik Vaskrsenja Gospoda našega Isusa Hrista.

Hristos nam je svojim vaskrsenjem pokazao da greh i smrt nemaju vlast nad životom. Stoga sa smelošću i odlučnošću treba da nastavimo da predano izvršavamo poverene zadatke - čuvanja našeg naroda i naše Srbije.

Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika u zdravlju i blagostanju podelite sa svojim najbližima i da vam donese svako dobro - poručio je Stefanović.

posebna sednica Narodne skupstine Republike Srpske u Banjaluci Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, od srca čestitam praznik Vaskrsenja Gospoda našega Isusa Hrista, poručio je Nebojša Stefanović-Foto: ATA images

Siniša Mali: Neophodno da se stalno prisećamo hrišćanskih vrednosti

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je čestitao Vaskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Od srca Vam želim da ovaj praznik provedete u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju sa svojim bližnjima. U vremenu izazova, kada ceo svet još uvek sputava pandemija virusa, neophodno je da se stalno prisećamo hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i da vodimo brigu jedni o drugima - poručio je on.

Podsetio je da nas praznik, bez obzira na svakodnevna iskušenja iznova podseća da je spasenje moguće i simbol je pobede vere.

- Okrenuti budućnosti, visoko uzdignute glave, zajedno ćemo prevazići sve neprilike i izboriti se za bolje sutra. Hristos Vaskrse - naveo je ministar u čestitki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gosn ministar

    30. april 2021 | 19:37

    A koliko dana necete raditi? Zasto sve trgovine rade? Ako je praznik...ajde da praznujemo? Samo hitne sluzbe da rade,i ljudima platiti dnevnice(po vasem bodovanju)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA