≫ 

Šapić: Predlog za ujedinjenje sa SNS i logičan i simboličan

Ako pogledate političke stavove SPAS-a, videćete da ima jako malo stvari koje se razlikuju od današnje državne politike - rekla je Šapić.

  • 18
NBEOGRAD SURCIN VUCIC SAPIC, BRNABIC, VUCIC, MOMIROVIC Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predlog predsednika Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS-a nije došao preko noći, već je rezultat približavanja i razgovora koji će sada biti podignuti na nivo dve organizacije, izjavio je danas predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić.

On je na TV Pink rekao da je s Vučićem u prethodnom periodu razgovarao o mnogim stvarima i da su ti razgovori i približavanje bili posledica sličnih ili istih pogleda na mnoge stvari.

- Ako pogledate političke stavove SPAS-a, videćete da ima jako malo stvari koje se razlikuju od današnje državne politike - rekla je Šapić.

Očekivao je da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a izazvati pažnju javnosti, ali i navodi da ako se analizira situacija i politika koju je vodio SPAS i politika koju vodi SNS tu ne bi trebalo da bude velikih iznenađenja.

- Suštinski velikih razlika po pitanju doživljaja i percepcije važnih, ključnih kako unutrašnjepolitičkih i spoljnopolitickih pitanja nije bilo. Mislim da su ovake stvari logične - rekao je Šapić.

Smatra da bi možda bilo dobro da na srpskoj političkoj sceni organizacije koje imaju slične ili iste poglede krenu ka ukrupnjavanju.

Izrazio je očekivanje da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a dati značajne rezulatte ne samo po buduću organizuju čiji će SPAS biti zajednički deo, nego na srpsko društvo i celu zemlju.

- Neka to bude simbilično signal i za celokupan narod da treba da pokušamo da nalazimo neke zajedničke imenitelje i da budemo jedinstveni tamo gde možemo da budemo jedinstveni - rekao je Šapić.

On je naveo i da nije promenio svoje političke stavove ulaskom u vladajuću koaliciju na republičkom nivou.

- Ostao sam na svojoj strani, prosto smo se samo približili u nekim stvarima i logično je da budemo zajedno - kaže Šapić.

Upitan da li ima želju da bude gradonačelnik Beograda i o njegovoj izjavi da će vreme pokazati da li će dogovor sa SNS ići u tom prvacu, Šapić kaže da se 11 godina bavi lokalnom politikom.

- Ovde se ne radi o želji, nego objektivno o tome gde mogu najviše da doprinesem. Mislim da u ovom momentu najviše mogu da doprinesem lokalnoj politici, zato sam i ostao na Novom Beogradu. Ima još 11 meseci do izbora, moraćemo da pratimo okolnosti i da vidimo kakav bude razvoj sitiacije - rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    6. maj 2021 | 12:08

    Eeeee moj Sapicu.Bio si vrhunski sportista,odlicano si vodio opstinu Novi Beograd,a ovim postupkom diskreditujes sav svoj minuli rad.Kakvo razocarenje.

  • Ana

    6. maj 2021 | 14:29

    Ujedinjenje donosi koaliciji SNS i SPAS sigurnu pobedu!

  • Marijana

    6. maj 2021 | 18:42

    Obe stranke se zalažu za razvoj Srbije. Ujedinjeni će biti još jači,a Srbija će biti još bolja i uspešnija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA