≫ 

Petković o hrvatskom vojnom kampu na Kosovu: Probudila se kolektivna sećanja srpskog naroda na 1941.

Pozvao je na mir

  • 12
Petar Petković Petar Petković Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da bi eventualnim formiranjem hrvatskog vojnog kampa na KiM bili prekršeni Rezolucija SB UN 1244, princip dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske i ugrozila bi se bezbednost srpskog naroda na prostoru južne pokrajine.

Petković je za TV Pink ocenio da su današnje najave hrvatskog ministra spoljnih poslova probudile kolektivna sećanja srpskog naroda na 1941. godinu, ali i na devedesete godine i sva strašna stradanja Srba upravo od strane Hrvata i hrvatskih vojnika, prenosi Tanjug.

Pozvao je na mir i istakao da, ako neko pokušava da gradi mir, tako što preti državi Srbiji i najavljuje otvaranje nekakvih vojnih baza na prostoru Srbije, između ostalog ugrožava i bezbednost srpskog naroda na KiM koji se oseća nebezbedno.

Ističe da se srpski narod još nebezbednije oseća jer se sve to dešava u danu kada južni deo Kosovske Mitrovice potpisuje ugovor sa tzv. vojskom Kosova o predavanju brda Crnuša za formiranje vojne baze tzv. vojske Kosova.

- Krši se Rezolucija 1244, krši se princip dobrosusedskih odnosa između Srbije i Hrvatske i ugrožava se bezbednost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. To su ozbiljne provokacije, ozbiljni napadi na koje nećemo ostati nemi - poručio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Video: Albanac bez povoda napao srpsku porodicu u selu Gojbulja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. maj 2021 | 22:34

    RATNIK BAJDEN JE OKRUZEN JASTREBOVIMA KOJI SU POVEZANI SA PROIZVODJACIMA ORUZJA KOJE CE SE NEGDE TROSITI !!! MIRA NEMA U SVETU JER SU DODLI ONI KOJI CE RATOM PROFITIRATI!!! CRVENI ALARM !!! NATO ZELI RAT U SVETU!!!

  • Ljube

    6. maj 2021 | 22:49

    Srbi na KiM ostavljeni na milost i ne milost dusmanima !

  • Невена

    6. maj 2021 | 22:44

    Тисућљетни сан им се претворио у полупразну државу а ја им желим колективно све ове од њих "вјечних губитника подржане" да им попуне "слободну" државну земљу ( која је све јефтинија) славоније ... пошто на Косову и Метохији ускоро неће имати шта да једу и од чега да живе !!! ПС Нека живе и нека се воле али у хрватској држави што више и што боље и нека им читаво хрватско приморје њихова браћа шиптари преузму и освоје. Од 💜 и то "љубичанственог" 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA