≫ 

Vučić najavio do 12 miliona evra za Kostajnicu, Dubicu, Nevesinje i Drvar

Ko nema kulturu sećanja, ne može da radi na budućnosti, poručio je predsednik Vučić

  • 7
Aleksandar Vučić Foto: ATA images

Za srpski narod je veoma važna kultura sećanja, jer ko je nema nema snagu ni u budućnosti, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon sastanka sa predsednicima četiri srpske opštine - tri u RS i jednoj u Federaciji, rekao da mora da se uradi veliki memorijalni kompleks na području Donje Gradine kako bi svaki Srbin ma gde živeo znao da mora da poseti mesto Jasenovačkih žrtava.

- Uložićemo ogroman novac, Srbija i RS. Za nas je to veoma važno jer kulturu sećanja ko nema nema snagu ni u budućnosti - naglasio je on.

- Naša namera nije da simbolično pomažemo već da to zaista i učinimo u kontinuitetu. Doneli smo odluku da dođu u Beograd, gde ćemo razgovarati kako da se obezbedi primarni suficit u tim opštinama. Pomoć će biti oko 12 miliona evra, to je ogroman novac i tu će se videti velika razlika. Ni načelnici se nisu tome nadali, ali će građani u Republici Srpskoj ostati na svojim ognjištima - rekao je Vučić.

On je naglasio da se srpski narod danas suočava sa tri ključna problema - da moramo biti deo Evrope i sveta uprkos nepravdama, da međunarodni poredak, nikad manje nije postojao i da nikada manje nisu postojali moralni principi u međunarodnoj politici.

- Možete samo da se nasmejete kada oni, koji su bili za razbijanje Jugoslavije, sada govore o principu nepromenjivosti granica, i s tim u vezi čujete hrvatskog ministra spoljnih poslova - istakao je Vučić.

Poručio je da sve to govori o tome da ćemo morati "jedni druge da snažimo, okrenemo se sebi i svojim ekonomijama, i da dobro znamo šta se zbiva oko nas, verujemo sebi i sopstvenoj snazi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA