≫ 

Hodžaj: Bilo bi dobro da Čitaku bude ministar u Vladi Edija Rame

Još se nisam sastao sa Čitaku kako bismo razgovarali o tim pisanjima medija. Biće dobro ukoliko Čitaku bude izabrana za ministra spoljnih poslova Albanije - rekao je lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj

  • 2
Vljora Čitaku

Printscreen: Youtube/Tanjug

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio je da ne zna da li će bivša predstavnica Prištine u Vašingtonu Vljora Čitaku postati član nove vlade albanskog premijera Edija Rame, ali smatra da bi to bilo dobro.

Hodžaj je to izjavio povodom pisanja pojedinih albanskih medija da će Čitaku biti izabrana za ministra u Raminoj vladi, najverovatnije ministra spoljnih poslova, prenosi prištinski portal Ekonomija online.

Još se nisam sastao sa Čitaku kako bismo razgovarali o tim pisanjima medija. Biće dobro ukoliko Čitaku bude izabrana za ministra spoljnih poslova Albanije - rekao je on.

Albanski novinar Čim Peka koji je pisao o novom imenovanju Čitaku, rekao je da je ona najbliža saradnica bivšeg predsednika privremenih institucija Hašima Tačija i lični prijatelj Ramine porodice.

- Imenovanje Čitaku za ministra spoljnih poslova Albanije nije samo nepotističko imenovanje, već stvarno Tačijevo nasleđe i prst u oko Aljbinu Kurtiju. Kurti i Rama su na suprotnim polovima i u slabim ličnim odnosima. Da bi Rama potkopao Kurtijev položaj na Kosovu, sigurno mu je potrebna pomoć i to od njemu bliskih ljudi i Tačija. Niko ne može da igra ovu ulogu bolje od Čitaku - naveo je Peka u tekstu.

(Telegaf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA