Tužilaštvo o slučaju "Palma": Predistražni postupak u toku, ispitano 21 lice

Ova lica su ispitana u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu

  • 6
Dragan Marković Palma, Egipat Foto: Telegraf

U predistražnom postupku koji se vodi povodom navoda potpredsednice SSP Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada, do sada je ispitano 21 lice.

Ova lica su ispitana u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu.

Dodaju da od toka predistražnog postupka i prikupljenih obaveštenja zavisi koliko će ukupno osoba biti ispitano u tom svojstvu.

- U cilju interesa zaštite postupka, vodeći računa o zaštiti privatnosti učesnika postupka, u ovoj fazi ne možemo davati bilo kakav komentar u vezi toga koja su lica ispitana, kada i gde, kao i da li eventualno posedujemo neke materijalne dokaze - navelo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, ovde još uvek nema osumnjičenih, oštećenih, niti svedoka u formalnom smislu. Svi su građani koji u tom svojstvu iznose svoja saznanja o pomenutim događajima.

Po okončanju prikupljanja obaveštenja, policija treba da sastavi izveštaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će proceniti ima li elemenata nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Video: Užasne i strašne optužbe, sve informacije podeliti sa nadležnim organima: Brnabić o slučaju Palma

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    13. maj 2021 | 16:10

    Svi znaju sta se radi u Jagodini, samo izgleda policija ne zna!!!

  • Buba

    13. maj 2021 | 16:37

    Dosta više sa aferama, pustite ljude koji rade da rade. Ili, vaspitavajte musku decu na vreme da ne postanu silovatelji ili kriminalci pošto svaki dan čitam da je neko nekog ubio, opljackao, silovao ili drogu dilovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA