Vladika Teodosije razgovarao sa Majklom Devenportom: Tražio podršku OEBS-a za opstanak SPC na KiM

Šef misije OEBS na Kosovu i Metohiji i vladika razgovarali su u manastiru Gračanica

  • 3
Kosovska Mitrovica, Episkop Teodosije, Manastir Banjska

Foto: Telegraf

Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u manastiru Gračanica sa šefom misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Devenportom.

Vladika je Devenporta upoznao sa svim problemima Eparhije vezanim za prava, zakone i njihovu primenu, posebno u slučaju manastira Visoki Dečani, objavila je Eparhija raško-prizrenske na Tviteru.

Kako je navela, episkop Teodosije zatražio je podršku OEBS-a za opstanak SPC na KiM.

Video: Opelo episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju u Trebinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    16. maj 2021 | 23:28

    Јел вас бар мало срамота што издадосте Владику Артемија?Како ће те пред Светога Саве и пред Светога Јустина Ћелијског?Душу сте продали ћаволу,нек вам је Бог у помоћи!

  • mihailovic

    16. maj 2021 | 23:40

    Postovani gospodine Vladika Teodosije, Konce vuku predsednici USA,Francuske,Velike Britanije dakle drzava koji su i bombardovali 1999 Srbiju a potom i vojskom okupirali juzni deo Srbije celo Kosovo i Metohiju 1999-2021+ Nato/KFOR nije mirotvorac kad je bombardovao Srbiju a potom politicka,vojna i ekonomska logisitka Albanskoj OVK u stvaranju OVK drzave na tlu svete Srpske zemlje Kosovo i Metohije.Nemojte da mislite da zapad zato sto su na papiru "hriscani" da imaju osecaja za nase crkve i manastire na Kosovu i Metohiji.Oni se rukovode njihovim politckim ekonomskim i vojnim interesima a ne religijskim.Sta ciniti ? Zahtevajte od vlade Srbije da radi kako je Ustav Srbije obavezuje a obavezuje je da uspostavi Ustavni i teritorijalni suverenitet nad celim kosovo i Metohijom koja je pod Nato/EU okupacijom 22 godine. Mogucnosti ima ako je Srbiji prece Kosovo i Metohija nego fasisticka EU tvorevina.Srbija mora uci u ODKB vojno tehnoloski ekonomski savez sa vojnim ODKB/Ruskim bazama po celoj Srbiji ukljucujuci celo Kosovo i Metohiju i dati u UN zahtev i vremensku tabelu da Nato EU vojska se trajno povuce sa celog Kosovo i Metohije a ODKB vojne baze bi bile prethodnica ulasku vojske Srbije u uspostavljanju potpunog teritorijalnog suvereniteta nad celim Kosovo i Metohijom.Albanci koji nece Srbiju sve deportovati trajno u Albaniju sa oduzima njem drzavljanstva Srbije ako ga imaju.Ovo je jedini nacin da se sacuvaju Srpske svetinje i narod na Kosovu i Metohiji, sve drugo je obmana sebe.

  • PRC

    16. maj 2021 | 23:59

    Vodimo tako jaku i naprednu politiku da molimo po svetu da nam šiptari ne unište crkvu na Kosovu a neće se mnogo baviti i u Srbiji. 😜😜😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA