Objavljen snimak pripadnika tzv. OVK dok stoje na telima ubijenih vojnika na Košarama

Ovaj snimak je Komisija za nestala lica, na čijem je čelu Veljko Odalović, predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo

  • 22
Oslobodilačka vojska kosova, Košare Printscreen/Youtube

Na Jutjub kanalu FM Images Albania postavljen je snimak, a na osnovu koga će Beograd tražiti pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama.

Na snimku se vide pripadnici OVK kako stoje na telima ubijenih srpskih vojnika na Košarama i kopaju raku u koju ih ubacuju.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je ranije u toku dana da se među nestalim licima nalazi i jedan ruski dobrovoljac, kao i da je otkrivena fotografija njegovog tela, sa ličnim dokumentima.

- Na snimku se vide novčanice - rublje pronađene kod poginulog Rusa, nad kojima su se ubice iživljavale. Reč je o ruskom dobrovoljcu, pripadniku regularnih jedinica Vojske Jugoslavije, čije telo nije izvučeno sa Košara. NJegovo telo nikada nije pronađeno, a videćemo da li ćemo ovom pretragom doći i do njegovih posmrtnih ostataka - kaže predsednik Komisije za nestala lica.

Ovaj snimak je Komisija predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo.

Među nestalim licima na KIM se vodi i šest vojnika sa Košara, čija se sudbina ne zna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobbelaar

    18. maj 2021 | 15:43

    Zločinačka agresija NATO pakta na jednu suverenu zemlju, a zarad terorista i bez odobrenja SB UN-a, je najneravnopravniji rat ikada vodjen od kad je sveta i veka. Nedavno je general Vladimir Lazarević izjavio da je bitka na karauli Košare bila Vijetnam u malom, dok je bitka na planini Paštrik bio Vijetnam u velikom! Neka je večna slava svim našim herojima koji su učestvovali u odbrani zemlje od NATO agresora!

  • dejan peti bataljon vojne policije

    18. maj 2021 | 16:18

    Mnoge danasnje generacije ne shvataju kakav je to rat bio,i kroz koje muke smo prosli mi koji smo uspeli da prezivimo,opkoljeni smo bili sa svih strana,granatirani sa svih strana,sa jednom mislju DA LI JE OVO KRAJ NASIH ZIVOTA,tesis svog ranjenog saborca govoreci mu nije strasno,a dobro znas i ti i on da nema spasa,sasecena mu utroba,sa crevima,a ti mu samo prekrijes sa satorskim krilom,govoreci mu nije strasno😢,tu bitku na kosarama i sada povremeno sanjam,sa kosmarima😖😖,koji ce me pratiti do sam ziv😨😨....

  • Vasilije

    18. maj 2021 | 16:16

    Kakve njuske..pogotovo ovaj zvaljo u sesiru sto nesto melje na siptarskom i onaj balvan sto drzi rucni bacac granata 20mm..Uhhh lijepa 84-ka... mamicu im **bem !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA