"Brinu me zahtevi Prištine, ali nisam uplašen. Borićemo se i sačuvati manastire na KiM"

Ne plaši me ništa, ali me brine, borićemo se i sačuvati Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju - rekao je predsednik Srbije

  • 14
Manastir Visoki Dečani, Aleksandar Vučić Foto: TV Hram, Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, posle posete manastiru Poganovo gde je razgovarao sa vladikom Vasilijem i sveštenstvom, izjavio da nije pročitao najnoviji non-pejper o autonomiji severa Kosova i da o nečemu što nije video ne želi da se izjašnjava, a kada su u pitanju zahtevi Prištine u vezi sa srpskim manastirima kaže da ćemo ih sačuvati, prenosi Tanjug.

Upitan da prokomentariše zahteve Prištine da se četiri srpska manastira isključe iz kategorije ugroženih spomenika na Uneskovoj listi, predsednik Vučić je rekao "neka oni rade svoj posao, mi ćemo naš”.

Na pitanje da li ga to plaši, kaže da ga ne plaši, ali da ga brine.

- Ne plaši me ništa, ali me brine, borićemo se i sačuvati Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju - rekao je Vučić.

Podsetimo, predstavnici Prištine pisali su Unesku da se manastiri Visoki Dečani i Gračanica, Pećka patrijaršija i crkva Svete Petke u Prizrenu, četiri spomenika kulture na KiM koja su navedena na Uneskovoj listi svetske baštine, uklone iz kategorije "u opasnosti", da se promeni zemlja porekla gde su ovi spomenici zavedeni, kao i spremnost da tzv. Kosovo pristupi organizaciji.

Video: Telegraf u manastiru Visoki Dečani

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    23. maj 2021 | 23:01

    Borićemo se kao i uvek, predaja nije bila niti će biti opcija

  • Mix

    24. maj 2021 | 08:41

    Borba će biti ljuta,moramo istrajati!

  • Oko

    23. maj 2021 | 17:24

    Nema mesta za strah. Sve ce se resiti. Srbija je jaka zemlja koja brani i ne da svoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA