≫ 

Šapić izabran za potpredsednika GO SNS, Vučić o Stefanovićevoj ostavci: Neće biti skidanja glava

Naprednjake na jesen očekuje stranačka skupština, pa će se u skladu sa zakonom, u narednom periodu i odlučivati o ovoj ostavci i daljim koracima

  • 17

Video: Vučić: GO SNS jednoglasno prihvatio ujedinjenje sa SPAS-om

U Beogradu je održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), posle koje je u 10 sati počela i sednica Glavnog odbora stranke.

Sednicu GO otvorio je predsednik Vučić i to odavanjem pošte članovima stranke koji su u proteklom periodu preminuli.

- Mi smo u međuvremenu izgubili više članova GO, neki su preminuli od srčanih oboljenja, neki zbog korone ili trećih bolesti, ali danas smo mnogo slabiji - rekao je Vučić, i pozvao članove da minutom ćutanja odaju poštu stranačkim kolegama.

Posle toga, obratio se okupljenima i izložio dnevni red današnje sednice.

- Prisutan je 651 član Predsedništva, danas imamo dosta posla i moramo da uradimo to na pravi način. Ujedinjenje SNS i SPAS-a, priprema stanke za budućnost - rekao je Vučić okupljenima.

On je najavio da će Skupština stranke biti održana između 21. i 24. oktobra i tada će biti donete nove i izuzetno važne odluke koje se tiču same stranke.

Sednica Glavnog odbora SNS Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nakon toga, pristupilo se izjašnjavanju o predlogu ujedinjenja sa strankom Aleksandra Šapića, SPAS-om, što je usvojeno jednoglasnom odlukom, a predsednik Vučić potom je pročitao Deklaraciju koju su ove dve stranke potpisale.

Posle usvajanja odluke, Aleksandar Šapić je ušao u salu u kojoj zaseda Glavni odbor, pridružio se funkcionerima SNS i seo pored Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

"Dobio sam ostavku Nebojše Stefanovića"

Predsednik Vučić saopštio je da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića i istakao da u "Srpskoj naprednoj stranci neće nikad biti skidanja glava".

Sednica Glavnog odbora SNS Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Donećemo odluku da se uspostavi poverenik za Beograd, koji će voditi najveći odbor u Srbiji - naveo je on na otvorenom delu stranačke sednice koja se dešava u Beogradu.

Podsetio je da naprednjake na jesen očekuje stranačka skupština, pa će u skladu sa zakonom, u narednom periodu i odlučivati o daljim potezima.

Šapić izbran za potpredsednika GO SNS

Na sednici Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić izabran je za potpredsednika GO stranke, saopštio je nakon sednice potpredsednik GO SNS Miloš Vučević.

Prethodno je GO doneo odluku o ujedinjenju sa SPAS-om.

- SNS je time dobio novu snagu i energiju i pokazala širinu i odgovornost sa ovim odlukama, kao i da SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u tim koji treba da osnaži i povede Srbiju u pravcu napretka, ekonomskog i svakog drugog - rekao je Vučević novinarima.

Sednica Glavnog odbora SNS Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Izrazio je uverenje da će građanima moći da pokažu zašto su doneli odluku o ujedinjenju SNS i SPAS i kakav će kvalitet doneti.

- Šapić i ja se znamo iz nekog ranijeg perioda i srećan sam što je danas sa nama. Želim dobrodošlicu njemu i njegovim kolegama, i čestitam na izboru za potpredsednika GO SNS - rekao je Vučević.

"Srbiji predstoji težak period"

Predsednik Vučić rekao je da Srbiju u junu očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom, ali da "uz to idu i pojačani pritisci na našu zemlju", kada je reč o priznanju nezavisnosi Kosova.

- 9 godina smo se borili, izborili smo neka dokumenta koja su, kao što sam i rekao, danas problem Albancima, jer oni ne žele da ispune bilo šta od obaveza - dodao je on i objasnio da Beograd mora da učestvuje u dijalogu, pošto bi u slučaju eventualnog odustajanja značilo stavljanje krivice na našu stranu.

"Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika GO SNS Beograd"

Nebojša Stefanović je Aleksandru Vučiću poslao svoju ostavku, na mesto predsednika GO SNS Beograd, rekao je član Glavnog odbora SNS Vladimir Đukanović.

Đukanović je, kako je naveo u Jutru Prve, Stefanoviću zamerio to što je bio na čelu službi bezbednosti, a dogodilo se prisluškivanje predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.

- Predsednik stranke je dobio ostavku Nebojše Stefanovića, ostavka će, pretpostavljam, biti uvažena (na današnjoj sednici Glavnog odbora). Stefanović je podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora u Beogradu. To je pobeda demokratije u stranci, kod nas je uvek demokratija na delu, svako može da kaže šta misli - rekao je Ðukanović za TV Prva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mijo

    30. maj 2021 | 11:40

    Mlada energija i ovo ujedinjenje će doneti velike promene u našoj zemlji podržavam ovo i smatram daje doneta prva i ispravna odluka a rezultati će se tek videti.

  • Dragan

    30. maj 2021 | 04:07

    Raduje me jačanje srpskog korpusa. Srećno Šapiću na novim zadacima.

  • KIA

    30. maj 2021 | 10:11

    Raduje me jačanje srpskog korpusa. Srećno Aleksandre Šapiću na novim zadacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA