Dačić na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu sa Sijartom

Aktivnosti na Ekonomskom forumu započeo je bilateralnim sastankom sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom

  • 0
Peter Sijarto, Ivica Dačić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Milena Đorđević

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić nastavio je danas posetu Ruskoj Federaciji učešćem na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Aktivnosti na Ekonomskom forumu započeo je bilateralnim sastankom sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Bilateralni odnosi ocenjeni su kao odlični, a ministar Sijarto istakao je da odnos između Srbije i Mađarske predstavlja primer dobre saradnje između suseda, saopšteno je iz kabineta predsednika parlamenta.

Sagovornici su razgovarali o uspešnim procesima vakcinacije u Srbiji i Mađarskoj, koji su realizovani zahvaljujući nabavkama vakcina iz više izvora, a koji su omogućili normalizaciju života i privrednih aktivnosti.

Održavanje Ekonomskog foruma u Sant Petersburgu pokazuje da dolazi i do postepene normalizacije međunarodnih aktivnisti.

Ministar Sijarto informisao je da iz Sankt Peterburga danas odlazi u posetu Beogradu, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA