≫ 

"Nemoralno i nepravedno": Miodrag Linta o presudi Ratku Mladiću

Srbi se osećaju ogorčeno, jer je Sud u Hagu proglasio srpske žrtve manje vrednim, naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima

  • 12
Miodrag Linta, Ratko Mladić Foto: RTS, Tanjug/AP

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je sinoć kao nemoralnu i nepravednu presudu generalu Ratku Mladiću, kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora, a što je, kako kaže, još jedan od brojnih dokaza da je sud u Hagu osnovan isključivo da sudi srpskom narodu.

Srbi se osećaju ogorčeno, jer je Sud u Hagu proglasio srpske žrtve manje vrednim, naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

- Tragična je činjenica da ubijena srpska deca, žene, starci i ratni zarobljenici nisu bili dovoljan dokaz da tribunal osudi bošnjačke, hrvatske i albanske ratne zločince - naveo je on.

Kaže i da je Haški tribunal imao zadatak da "nizom lažnih presuda" potvrdi mit o Srbima kao jedinim krivicima za ratove i ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

- Jasno je da Haški tribunal nije donosio presude za ratne zločine na osnovu dokaza već prema nacionalnoj pripadnosti. To najbolje potvrđuje činjenica da je Haški tribunal oslobodio Antu Gotovinu, Nasera Orića i Ramuša Haradinaja, a protiv mnogih hrvatskih, muslimanskih i albanskih vojnih i političkih vođa odgovornih za zločine nad Srbima nije ni podigao optužnice - naveo je Linta.

On smatra da je drugostepena presuda generalu Mladiću dodatno produbila nepoverenje između srpskog i bošnjačkog naroda jer je, između ostalog, potvrđena "bezočna i apsurdna laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima".

- Srpski narod nikad neće prihvatiti političku i lažnu presudu Suda u Hagu prema kojoj je general Mladić ratni zločinac - poručio je Linta i zatražio od Vlade Srbije da se osnuje memorijalni centar srpskih žrtava koji bi se borio za istinu o stradanju našeg naroda kao i da prikupi nove činjenice koje bi bile osnov da se preispitaju haške presude prema kojima su Srbi odgovorni za gotovo sve ratne zločine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borivoje

    9. jun 2021 | 07:50

    Srbe osuđuju po pretpostavkama a kad su drugi u pitanju budu oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

  • nikolas

    9. jun 2021 | 07:46

    TO JE NATO SUD KOJI SAMO SRBIMA SUDI DABI PRIKRIO GENOCID NAD SRBIMA UPOTREBOM URANIJUMA I PLUTONIJUMA 1999 GODINE !!!!

  • Ђенерале

    9. jun 2021 | 07:35

    Ништа горе кад те изда сопствена држава коју си крваво бранио

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA