Supruga Ratka Mladića posle izricanja presude: "Ovo je poslednji udarac koji me slomio"

Nekoliko sati pre izricanja presude čula se sa suprugom

  • 6
Ratko Mladić Foto: Tanjug/AP

Nakon što je u utorak Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, njegova supruga Bosiljka rekla je da ju je to slomilo. "Ovo je poslednji udarac, i od njega ćemo se teško oporaviti". 

- Možda je i postojao neki tračak nade, neka svetlost. Sada, ali samo zasada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig. Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je, i kao čovek i kao vojnik, visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi - rekla je Bosiljka za "Novosti".

Nekoliko sati pre izricanja presude čula se sa suprugom.

- Čuli smo se jutros Ratko i ja, nekoliko sati pre nego što će mu izreći tu nepravednu kaznu. Podsetila sam ga, a on je već znao, da naš najmlađi unuk upravo ovog dana ima matursko. Mislim da on i nije imao, kao ni mi, snažnu nadu da će presuda biti blaža od prvostepene - rekla je Bosiljka Mladić.

- A, nije bilo dana tokom proteklih godina, koliko je bio u pritvoru, da se ne javi. Prvo pozove mene, pa decu... Nije bilo nijednog njegovog rođendana ili naše godišnjice braka da nisam bila kraj njega. On bi ponekad zamolio stražarsko osoblje da uberu cvet, donesu mu i on mi pokloni. Tako smo u slozi, razumevanju, proveli više od pola veka i ja mogu da posvedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. Ne, on se nikada ne bi ogrešio o pravila ratovanja. Zašto je sve ovako moralo da se dogodi? Kažem vam, jednoga dana će se o njemu drugačije pisati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joco

    9. jun 2021 | 12:01

    Nije majci lako klevecu te dijete bezbožnici neki čujem da ti prijete svi bi htjeli nogom tebi zavrat stati al ti nisi naučio nikom robovati. Čuvaj mi se sine, stara majka kuka, svaka bi fukara da ubije vuka!!! Živjeće ovaj narod i posle ustaša, jer i Bog je srbin nebesa su naša. Voli te Republika Srpska generale i veliko Ti ljudsko HVALA!!!

  • Alekssndar

    9. jun 2021 | 13:14

    Djenerale,Djenerale nek je tvojoj majci hvala sto junaka rodila je da se Srpstvu vrati Slava.

  • Ceca

    9. jun 2021 | 13:23

    Naravno da je nepravedno osudjen, uostalom kao i vecina Srba u tom prokletom Hagu...pitam se samo razmisljaju li oni koji su ga tamo izrucili gde ce im dusa...on je sebi obezbedio slavu zemaljsku a ovim mucenjem u Hagu zadobice i slavu nebesku...drzi se generale, i Boga moli da se posle ovog mucenja nadjes u carstvu nebeskom sa svim ostalim Srpskim junacima, kraj Cara Lazara i svih Kosovskih junaka....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA