Nastavljaju se pregovori Beograda i Prištine: Zakazana nova runda dijaloga

Zakazani datum je 15. jun

  • 0
Peter Stano Printskrin: Youtube/EU Debates

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine biće održana 15. juna u Briselu, izjavio je portparol Evropske unije, Peter Stano.

- Sastanku će prisustvovati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i po prvi put novi premijer Kosova, Aljbin Kurti - najavio je Stano.

Stano dodaje da će sastanku posredovati šef diplomatije EU, Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

EU i zemlje članice očekuju od vlasti u Prištini da se konstruktivno angažuju u nastavku dijaloga sa Beogradom koji se vodi u pod pokroviteljstvom EU, izjavio je ranije portparol EU.

On je na pitanje o najavama premijera takozvanog Kosova Aljbina Kurtija, da u Brisel dolazi na novo poglavlje a ne na nastavak dijaloga, poručio da se od obe starne očekuje nastavak predanog angažmana na dijalogu kao i primena svih do sada postignutih sporazuma.

- Dijalog Beogrda i Prištine počeo je 2011. godine i ubrzo će se nastaviti sastankom na najvišem političkom nivou. Tokom ovog procesa, koji i dalje traje, vlade sa obe strane su se menjale, ali su obaveze ostale iste - naglasio je tada Stano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA