Priština spremna za lokalne izbore na jesen? Organizacija će koštati oko 7,5 miliona evra

Daka je dodala da bi problemi koji su se javljali u izbornom procesu mogli da budu rešeni izbornom reformom

  • 2
Izbori na Kosovu, kosovo izbori

Foto: Tanjug/AP

Centralna izborna komisija u Prištini spremna je da organizuje lokalne izbore na jesen ove godine, poručila je predsednica CIK-a Valjdete Daka i dodala da se očekuje da će organizacija izbora koštati oko 7,5 miliona evra.

Daka je naglasila da redovni lokalni izbori moraju da budu održani do oktobra, kako bi se ispoštovali ustavni rokovi, javlja prištinski Ljajmi, prenosi Tanjug.

Ona je naglasila da je budžetom predviđena organizacija dva izborna kruga i obezbeđivanje zaštitne opreme protiv korona virusa.

- Naš račun iznosi oko 7,5 miliona evra, što ne znači da će toliko i biti, sve zavisi od toga koliko ćemo krugova imati u koliko opština i količine izbornog materijala. I ovog puta smo računali da treba da imamo dezinfekciona sredstva, maske, rukavice i sve ostalo što je propisano protokolom Nacionalnog instituta za javno zdravlje - navela je Daka.

Dodala je i da bi problemi koji su se javljali u izbornom procesu, mogli da budu rešeni izbornom reformom i ocenjuje da je izborna reforma trebalo da odavno bude sprovedena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA