"Nikada nisam bila tako zabrinuta oko stabilnosti i bezbednosti na KiM"

U Briselu će se prvi put sastati predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, a Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore

  • 7
Ana Brnabic forum Dostupnost informaciono-komunikacionih tehnologija Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

U Briselu će se prvi put sastati predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, a Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore.

- Žao mi je što nisam u Briselu, svim srcem sam uz predsednika, neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na KiM - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi.

- Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Ali nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu - rekla je premijerka.

Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divna

    15. jun 2021 | 10:20

    Opšte je poznato da je živalj sa otoka Krk najzabrinutiji za Kosovo.

  • Brile

    15. jun 2021 | 10:19

    Najava? Nagoveštaj? Priprema? Džaba vam sve, narod ne da KiM!

  • Trange-frange

    15. jun 2021 | 11:15

    Ma idi, bas nam te zao ako si zabrinuta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA