Selaković posle nove runde dijaloga: Naša strana je naišla na "zid", bez dogovora sa Prištinom

Beograd je suštinski prihvatio sve predloženo, ali Prištinu suština ne zanima, naveo je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković

  • 3
SELAKOVIC DENDIJAS SASTANAK

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas u Briselu, posle nove runde dijaloga, da je naša strana naišla na "zid" Prištine i da sa njihovim predstavnicima nije bilo moguće da se išta dogovori.

- Sećam se pregovora pre 8 godina, pa mogu da potvrdim ono što je predsednik rekao, da ovakvom sastanku nisam nikad prisustvovao, a to znači da ste imali jedan zid od strane prištinskih predstavnika koji nisu želeli nikakav dogovor - rekao je Selaković za Tanjug.

Kako je rekao, pozicija Prištine bila je da miniraju sve, ne računajući ništa što je pregovarano i dogovoreno do dolaska Aljbina Kurtija i njegove partije na vlast. Dodao je da je Beograd suštinski prihvatio sve predloženo, ali Prištinu suština ne zanima.

- Borel je nekoliko puta pokušao da ih pita - koji je to dogovor neprihvatljiv za vas, šta da se ponovo pregovara? To nijednog puta nije rečeno, jer oni neće da kazu - ovo je za nas neprihvatljivo - kazao je Selaković.

Po pitanju ZSO kažu, dodaje Selaković, da to nije zajednica za Srbe nego protiv Kosova.

Takođe, da su citirali odluku Ustavnog suda tzv. Kosova, pa se pozivali na odluku Međunarodnog suda pravde i slično.

- Jednostavno, ni oko čega sa tim ljudima ne možete da se dogovorite. Vučić ih je zamolio da se ne preduzima ništa što može da izaziva nestabilnost, a oni su se pravili da to ne čuju. Kada su Borel i Lajčak ponovili to, onda je krenula suluda priča da u Miloševićevim crkvama Srbi žele da služe liturgije... - rekao je Selaković.

U tom smislu, istakao je da je sastanak bio izuzetno težak, naporan i napet, a držanje Vučića, i to kako je branio interese, za to su, kaže potrebni državnička mudrost i "debeli živci".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    15. jun 2021 | 22:48

    ALBANCI IMAJU PUNU PODRSKU ZAPADA A POSEBNO NATO OKUPATORA SRBIJE I ZATO DOGOVORA NECE BITI BEZ UCESCA RUSIJE I KINE U SAVETU BEZBEDNOSTI !!! REZOLUCIJA 1244 JE RESENJE!!!

  • Zeljko ex JSO

    15. jun 2021 | 22:04

    Šta ti imaš da prihvataš proglasi okupacijupocnimo jednom da se ponašamo ko Izrael!U početku šiptarima na celu bezbednosne sluzbe bio moj bivši komadant,general jna nacelnik za obaveštajne i kontraobaveštajne poslove ramadan čehaja.Nama zanatlije vode BIA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA