≫ 

Vučić odlikovao generala Stajversa iz Nacionalne garde Ohaja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom komandanta Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Stivenom Stajversom

  • 4

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom komandanta Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Stivenom Stajversom.

Nakon sastanka, predsednik Vučić uručio je odlikovanje general-majoru Stajversu, koji je odlikovan Ordenom srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

- U godini u kojoj obeležavamo 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, imam čast da u ime Republike Srbije jedno od najviših državnih odlikovanja Orden srpske zastave drugog stepena dodelim Stivenu Stajversu, jednom veoma dobrom, čoveku, kongresmenu, general, oficir, džentlmen. Predsedavao je srpskim kokusom više godina na početku onoga u šta ja duboko verujem, predstavlja novu epohu saradnje u srpsko-američkim odnosima - rekao je Vučić i dodao:

- Neumornim radom i strpljenjem da sasluša, uvek srdačno primi i podrži gde treba predstavnike Srbije, ostavio je važan trag u odnosima Srbije i SAD. Stiv Stajvers je tokom decenije i po doprineo jačanju prijateljstva, poverenja i saradnje između naših oružanih snaga. U njegovoj ličnosti smo prepoznali istrajnost i viziju, neretko i hrabrost koji su potrebni da bi srpsko-američki odnosi u budućem vremenu nastavili napred. Uveren sam da će i u nastupajućem periodu kao predsednik privredne komore države Ohajo da će nastaviti da bude snažan zagovornik našeg zbližavanja i saradnje - poručio je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • я

    16. jun 2021 | 12:08

    Oni nas bombama a mi njih ordenjem za zasluge.

  • Bas lepo...

    16. jun 2021 | 17:36

    Jesi tako delio ordenje i vojnicima sa Kosara.....ili to izvlacis kad je dnevno politicka potreba?....

  • Ljiljana

    16. jun 2021 | 16:51

    Daleko bilo,koga odlikuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA