≫ 

Velika vojna vežba na Pešteru 27. juna, na Vidovdan u Kragujevcu i taktičko-tehnički zbor

Pokazaćemo sve naše najmodernije helikoptere, uključujući i MI 35 i moći će da pored sveg našeg oruđa, vide i srpski pancir koji smo kupili od Ruske Federacije - kazao je predsednik Srbije

  • 1
PLIVADE VEZBA STEFANOVIC MOJSILOVIC, VUCIC I STEFANOVIC Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se 27. juna na Pešteru održati velika vojna vežba, za koju kaže da je do sada najznačajnija prezentacija moći i snage Vojske Srbije.

Vučić je obraćajući se građanima pozvao i sve Kragujevčane da na nacionalni praznik - Vidovdan dođu na stadion u Šumaricama gde će biti održan najveći taktičko-tehnički zbor.

- Pokazaćemo sve naše najmodernije helikoptere, uključujući i MI 35 i moći će da pored sveg našeg oruđa, vide i srpski pancir koji smo kupili od Ruske Federacije - kazao je Vučić.

Dodaje da će kao vrhovni komandant Vojske Srbije zamoliti da građani mogu da vide i kako izgleda lociranje i gađanje objekata u vazduhu navodeći da postoji mogućnost da dobije i negativan odgovor.

- Ali, dođite, to će biti lep dan - Vidovdovan, moći ćete da vidite i dronove. Mi smo naručili i nove dronove koji mogu da nose i 500 kilograma - kazao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA