≫ 

Vučić o eksploziji u Čačku: Jedna stvar je mnogo čudna

Vučić je pričao sa novinarima posle svečanosti na kojoj je 1.337 policajaca položilo zakletvu

  • 28

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas manifestaciji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije ispred Palate Srbija, nakon čega se obratio medijima.

Povećava se snaga Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije. Mi ćemo da obezbeđujemo sve veće plate, danas su već na istorijskom maksimumu. Naš ekonomski napredak je nešto čime i te kako možemo da se ponosimo. Čestitam ministru na celoj svečanosti. Hvala svim tim ljudima i njihovim porodicama, jer oni znaju koliko im je teško kada o njima niko ne brine. Hvala i čestitam - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle svečanosti kojom je proslavljen Dan policije i Dan MUP-a.

Vučić je, odgovarajući na pitanje u vezi potpisane Rezolucije o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao da ne razume zašto se neko meša u pitanja drugih država.

- Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom, što se oni mešaju u nečije tuđe odnose. Ko smo mi da arbitriramo između Turske i Jermenije, bavimo se sobom. Namerno ste želeli da ostavite stigmu na celom jednom narodu. Verujem da će biti onih koji suštinski žele dobre odnose sa Srbijom - rekao je Vučić.

- Sve to što su uradili, jasno je, okrenuto je protiv vitalnih interesa Srbije. Daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće. Ono što mene zanima jeste da našem narodu u regionu poručim da treba da podigne glavu i da ih ne pogađa to što je neko imao nameru da ih žigoše.

On je rekao da razume svu nervozu kod bivših i sadašnjih vlastodržaca tamo, jer su, dodaje, rezultati ti koji sve govore.

- Želim im da se što pre vrate na put bolje ekonomije, da se oporave, samo ih molim da ne pričaju priče o prijateljstvu i bratstvu. Ne treba nam ništa od njih, koji su ovo uradili, bez da nekoga obaveste i da se obrate tim povodom. Što se Srbije tiče, mi nastavljamo da radimo svoj posao, brinućemo o svom narodu, pomagaćemo srpske kulturne institucije u CG, podsticaćemo Srbe da čuvaju jezik i pismo. To je ono što je naš posao - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je sit besmislenih izvinjenja i pravdanja koja su predstavnici srpske države činili kao dokaz dobre volje, prema nekome ko dobru volju nikada nije pokazivao.

Sve je sada obezbeđeno u "Slobodi"

 

- Nadležni državni organi ispituju sve, sve je sad sigurno i obezbeđeno, ima jedna čudna stvar, u prvom izveštaju navodi se da je prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija došlo do eksplozije, ispitaćemo podrobno sve razloge mogućeg požara i eksplozije, biće ispitano sve. Svakako ćemo utvrditi šta se tamo događalo. Biće postavljeno pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti - rekao je Vučić govoreći o novoj eksploziji u čačanskoj fabrici "Sloboda".

MMF

 

MMF je potvrdio novi savetodavni aranžman sa Srbijom koji će trajati 30 meseci. Komentarišući ovo, Vučić kaže da ova pitanja, koja su najvažnija, obično izazvaju podsmeh kod pojedinaca.

Srbija se, kaže, drži na 58 odsto javnog duga i stanje javnih finansija je za nas od presudnog značaja, kaže predsednik. Ističe da je ponosan na sprovedene mere i ističe da je optimističan kada je reč o prognozama za ekonomski rast i napredak Srbije.

- Želimo da nam borba protiv korupcije donese još veću ekonomsku snagu, time i poverenje investitora i verujem da smo na dobrom putu - rekao je predsednik.

Video: Novi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zakleli su se na vernost Srbiji: Polaganje zakletve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    20. jun 2021 | 15:51

    Podrobna i detaljna istraga ce pokazati sta je zapravo uzrok eksplozije!

  • Vesna3112

    20. jun 2021 | 23:56

    Eksplozija u Čačku je pod kontrolom, svi nadležni organi će sve istražiti. Bitno je da su građani bezdedni i sigurni.

  • Zeljko

    20. jun 2021 | 15:36

    Vreme je da se ispitaju sve ekplozije u Čačku dok neko stvarno nije stradao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA