≫ 

Stefanović uoči najveće vežbe u proteklim decenijama: Vojska Srbije pokazaće svoju snagu na Pešteru

Vežba će se odvijati na više poligona

  • 4
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, Vojska Srbije u nedelju na Pešteru pokazati svoju snagu, opremljenost i obučenost u najvećoj vežbi koja se odigrava u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija, saopštava Ministarstvo odbrane.

- Građani Srbije u nedelju će imati prilike da vide naše specijalne jedinice, našu Kopnenu vojsku i naše Ratno vazduhoplovstvo kako u sadejstvu pokazuju svoju opremljenost, obučenost, ali i posvećenost bezbednosti građana Srbije - rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, vežba ima za cilj da pokaže da su se sve investicije u Vojsku, investicije u plate vojnika, podoficira i oficira, njihove uniforme, opremu i naoružanje isplatile, jer je Srbija danas garant bezbednosti i sigurnosti svim svojim građanima i nastavlja da igra veoma važnu ulogu u stabilnosti regiona.

- Po naređenju predsednika, vežba će se odvijati na više poligona u narednim danima i obuhvatiće elemente kao što su noćna gađanja, koja do sada nisu bila moguća. Završni deo vežbe je na Pešteru 27. juna gde će najveći deo naših jedinica pokazati maksimalno sadejstvo i zašto je vojska najčvršći bedem odbrane naše zemlje - rekao je ministar Stefanović.

On je, takođe, poručio da će Vojska nastaviti da uvek bude uz svoj narod, da u svakom trenutku i na svakom mestu pruža pomoć i bude tu kada je potrebno.

Video: Odgovor 2021: Združena vežba vojske Srbije i policije! Helikopteri, eksplozije, bojeva municija...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA