≫ 

Vučić razgovarao telefonom sa Si Ðinpingom: Predsednik Kine ponovo dolazi u Srbiju

Vučić je uz fotografiju sa jednog od ranijih susreta sa kineskim predsednikom istakao da se posebno raduje skoroj poseti Si Ðinpinga Srbiji.

  • 14
Aleksandar Vučić, Si Đinping

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom.

- Zahvalan sam predsedniku Siju na prilici da dugo razgovaramo telefonom o daljem unapređenju odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine -  objavljeno je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je uz fotografiju sa jednog od ranijih susreta sa kineskim predsednikom istakao da se posebno raduje skoroj poseti Si Ðinpinga Srbiji.

On je precizirao da je predsednik Kine prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

- Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM - objasnio je on.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Rekao je, u izjavi novinarima, da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

- Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju -  rekao je on.

Vučić je izrazio uverenje da bi ta poseta mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta.

Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.

- Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo -  naglasio je Vučić.

Istakao je da oceckuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    24. jun 2021 | 11:54

    Nas veliki prijatelj.

  • Milan

    24. jun 2021 | 12:19

    Nas veliki i iskren prijatelj!

  • Maki

    24. jun 2021 | 12:36

    Narodna Republika Kina je pravi prijatelj Republici Srbiji. Veoma smo im zahvalni na pomoći tokom pandemije korona virusom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA