Vučić uručio ugovore o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta

On je ukazao da ćemo u narednom periodu imati novih problema, ne samo zbog kovida, jer će biti i novih virusa

  • 10
Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zdravstvo postaje jedan od četiri najvažnijih stuba jedne države, uz broj ljudi, ekonomski rast, finansijsku i vojnu moć, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić ističući da će država nastaviti da snaži taj sektor i povećava plate zdravstvenim radnicima.

Vučić je prilikom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, čestitao na velikom uspehu, i na tome što su, kako je rekao, svojom odgovornošću i trudom uspeli da postanu lekari, medicinske sestre i tehničari i pokazali da zalaganjem mogu mnogo da urade za sebe i svoju budućnost, prenosi Tanjug.

- Današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo budućnost, da je budućnost zdravstvenog sistema zagarantovana, već i za vas - rekao je Vučić i dodao da je i sam, primajući razne stipednije kao student to prihvatao kao poklon države, i trudio se da pokaže poštovanje prema državi.

- Vaša odgovornost prema građanima i državi je velika, ali ona pre svega proizilazi iz prirode posla, jer biti lekar ne znači samo biti uvažen u društvu, to je danas mnogo više. Danas je odgovornost na lekarima i medicnskim sestrama i tehničarima mnogo veća - rekao je Vučić.

On je ukazao da ćemo u narednom periodu imati novih problema, ne samo zbog kovida, jer će biti i novih virusa.

- Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari, uz broj ljudi, ekonomski rast i finansijsku moć i vojnu moć. Zdravstvo je uz poslednjih godinu i po dana jedna od četiri noge stolice koja se zove država - rekao je Vučić.

On je istakao da su svi zdravstveni radnici pokazali veliku borbenost, na čemu im je beskrajno zahvalan.

- Vaša uloga nikad nije bila veća i biće sve veća u narednom periodu, na globalnom nivou. Zato je važno da imamo škole, univeriztete koje su u stanju da školuju najbolje. Vi ste ti koji predstavljate budućnost zemlje i molim vas da uvek vodite računa o građanima i svojoj zemlji - poručio je Vučić.

On je dodao da jeste obaveza države da zaposli ljude u zdravstveni sistem, ali to može samo ako je ekonomski jaka.

Ukazao je da se pokazalo da državno zdravstvo, kada je najteže, preuzima gotovo sve na svoja pleća, zbog čega će se nastaviti dalje snaženje i jačanje tog sektora, kao i dalji rast primanja.

- Računamo na vas. Hvala za dosadašnji trud i rad, a vi vratite državi i vašim roditeljima tako što ćete biti najbolji, a mi apsolutno verujemo u vas - poručio je Vučić.

Zdravstveni sistem Srbije bogatiji za 300 najboljih radnika

Program zapošljavanja najboljih diplomaca ponavlja se peti put i zaslužuje reč - tradicija, a Vlada Srbije će se truditi da tako i ostane, poručila je danas dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, dr Tatjana Novaković.

Ona je na dodeli ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola u Srbiji poručila da je zdravstveni sistem naše zemlje od danas bogatiji za 300 radnika i stručnjaka.

- Država ispunjava obećanja i misli na budućnost naše dece. Ovim projektom se stvara sistem vrednosti koji pruža veru mladima da radom i trudom mogu da ostvare sve ciljeve - istakla je Novaković.

Dodaje da su mladi zdravstveni radnici voljom, trudom i odricanjem, zazlužili da nastave usavršavanje u Srbiji.

- Mladom čoveku nije dovoljno samo da voli ljude da bi se bavio medicinom. On mora da ima i izraženu potrebu za neprestanim usaavršavanjem i to se od vas očekuje - poručila je Novaković novim kolegama.

Prisutnima se na svečanosti obratio i najbolji student Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Erdin Mehmedi koji kaže da veruje da, iako svi studenti imaju različite priče i želje kada je građenje karijere u pitanju, jedna zelja je zajednička - da rade i usavršavaju se u svojoj zemlji.

- Ovaj ugovor o radu predstavlja poklon za rad i trud u poslednjih šest godina. Sve moje kolege i ja smo se nadali tome da dobijemo posao i specijalizaciju u našoj zemlji, jer želimo da ostanemo u Srbiji i pomažemo svom narodu - poručio je Mehmedi.

Video: Nemanja je sa 23 godine završio 2 fakulteta i to u roku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    24. jun 2021 | 19:04

    E ovo su lepe vesti.

  • Rasta

    24. jun 2021 | 17:55

    Ovo je slika buducnosti Srbije,.Mladim diplomcima zelim puno srece i uspeha u radu

  • Mijo

    24. jun 2021 | 20:35

    Najbolji treba da dobiju šansu da se pokažu. Na mladima svet ostaje puno mi je srce kada vidim ovako nesto sto radi nasa država.Treba sto vise mladh ljudi zaposliti i samo raditi na tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA