≫ 

Bliski susret u Predsedništvu: Iz Narodne stranke krenuli kod Vučića, on se pojavio pred ulazom

Povod za odlazak članova Predsedništa Narodne stranke kod Vučića bilo je predsednikovo jučerašnje obraćanje tokom koga je upitan da prokomentariše politiku revanšizma koju promovišu Jeremić i članovi njegove partije

  • 13
Aleksandar Vučić, Vuk Jeremić Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović

Nekoliko političara iz Narodne stranke došlo je do zgrade Predsedništva Srbije na Adrićevom vencu kako bi se suočili sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić i Bora Novaković došli su jutros u Predsedništvo pošto je Vučić juče pozvao rukovodstvo Narodne stranke da "dođu i pokušaju da ga linčuju" i da će on, kako je rekao, sam da izađe na kraj sa njih petoricom.

Narodnjaci su u Predsedništvu zatražili prijem kod Vučića koji se u jednom momentu pojavio pred ulazom u zgradu. Sve je trajalo nekoliko minuta i završeno je bez eskalacije.

Povod za odlazak članova Predsedništa Narodne stranke kod Vučića bilo je njegovo jučerašnje obraćanje tokom koga je upitan da prokomentariše politiku Jeremića i članova njegove partije. Vučić ih je pozvao da dođu i da se obračunaju sa njim.

- Evo, ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo, vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite - rekao je Vučić juče u Palati Srbija.

Jeremić je danas posle bliskog susreta s Vučićem izjavio da mu se predsednik unosio u lice i da ih je vređao, a da mu je na to odgovoreno da je "izdajnik".

- Sišao je, naravno sa četvoricom iz obezbeđenja, i počeo na nas da viče… Ljudima uopšte nije bilo prijatno. On se okrenuo i otišao. Mi smo ga pitali: "Gde ćeš, što bežiš". Pa se vratio, nastavio da vređa i psuje. Ja sam rekao: "Samo jednu stvar da te pitam, da li si spreman da sa mnom razgovaraš na televiziji, on je rekao ne“ - tvrdi Jeremić.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nije komentarisao ovaj incident.

Mihajlović: Jeremić umesto programa nudi nasilje

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je Vuk Jeremić provokacijom i dolaskom ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije na delu pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umesto programa, nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje.

- Jeremić je na delu pokazao kako izgleda politika revanšizma koju zagovaraju on i njegovi saradnici i kako bi se fizički obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu. Ali, to nije Srbija koju žele njeni građani i zato i nema njihovu podršku, jer niko ne želi da živi u zemlji u kojoj se politika vodi nasiljem i uličarskim ponašanjem - istakla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

KOnferencija rodna ravnopravnost Foto: ATA Images

Vulin: Pokušali su da isprovociraju predsednika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici Odreda vojne policije za specijalne namene Kobre "sprečili" da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i još tri funkcionera te stranke "dobiju ono po šta su došli" od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Čestitam pripadnicima Kobri što su uspeli da Jeremića i još trojicu spreče da od predsednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili - naveo je Vulin u saopštenju.

Kako je ocenio, četvorica funkcionera Narodne stranke „pokušali su da isprovociraju predsenika Vučića“.

Orlić: Vučić ih je postavio na svoje mesto

Član predsedništva SNS Vladimir Orlić navodi da je Jeremić sa četvoricom bitangi ušao u Predsedništvo i da je odatle brže izašao nego što je ušao. Predsednik Vučić je, kako kaže, bitange postavio na svoje mesto.

- Nadali su se dripci tokom hrabrenja u bircuzu da Aleksandar Vučić neće sići pred njih, da će na buku i na blef da im prođe još jedan cirkus koji snimaju za Tviter. I preigrali se. Jer kad je Vučić sišao među njih, u lice im rekao da su lopovi – što im inače misli i cela Srbija, krenuli su da se tresu, mucaju i cvile, nije se prosto znalo koja je od tih đilkoških kukavica glasnija u zapomaganju. Ni ko je od njih brži, kad su zagrebali nazad prema vratima - rekao je Orlić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👀

    25. jun 2021 | 16:03

    To Vucko 🇷🇸

  • рагнер

    25. jun 2021 | 17:39

    А стварно бре, када ће председник на дуел са неким из опозиције? И какав је то председник када псује противнике?

  • Niki

    25. jun 2021 | 18:22

    A kad će nas predsednik na neki TV duel,već 9 godina i ništa,svuda u normalnim zemljama postoje TV dueli predsednika i opozicije,samo kod nas izgleda to ne postoje i u kojoj to zemlji predsednik poziva opoziciju na tuču hahaha, stvarno cirkus ...bio bi red da vidimo neki TV duel predsednika i opozicije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA