NADA: Srbija će biti jaka koliko bude jedinstvena

- Zato je važno da napravimo konsenzus u zemlji da nema predaje Kosova i da Srbija više ne sme da potpiše nijedan sporazum koji je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 - navodi predsednik DSS Miloš Jovanović

  • 4
Žika Gojković predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije POKS Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Koalicija NADA danas je postavila pitanje opravdanosti nastavka dijaloga sa Prištinom u situaciji u kojoj tamošnje privremene institucije ne ispunjavaju odredbe sporazuma koje bi išle u prilog Srbima, a koriste sve što je u njihovom interesu.

- Besmislen je dijalog sa Albancima pod pokroviteljstvom EU i SAD, jer šta god je do sada dogovoreno, nije ispunjeno od strane separatista. Zajednica srpskih opština čeka na formiranje već godinama, a potpis na Vašingtonskom sporazumu se još nije ni osušio, a Albanci su ga prekršili zvanično pozivajući BiH da prizna secesionističku tvorevinu - ističe se u saopštenju te koalicije koju čine POKS, DSS i 19 udruženja građana.

Predsednik POKS, Žika Gojković, apelovao je i na državne zvaničnike Srbije i medije da razgovore o rešavanju pitanja Kosova i Metohije ne nazivaju razgovorima Beograda i Prištine, već pravim imenom - razgovorima Srbije sa predstavnicima kosovskih secesionista, prenosi Tanjug.

- Srbija će biti onoliko jaka koliko bude jedinstvena. Zato je važno da napravimo konsenzus u zemlji da nema predaje Kosova i da Srbija više ne sme da potpiše nijedan sporazum koji je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244. Međunarodna pozicija Srbije nije laka, ali je ona povoljnija nego što je bila, jer Zapad više nije jedini relevantan međunarodni akter, a uticaj Rusije i Kine, koje brane međunarodno pravo, je značajno veći nego što je bio pre 20 godina - istakao je predsednik DSS Miloš Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista tragicno

    25. jun 2021 | 18:06

    Sve tacno, sto se ovaj Vucic toliko i svega plasi. Zamislite pilota koji se svaki put plasi poletiti i spustiti…

  • Рус

    25. jun 2021 | 16:32

    Leonardo Dikaprio..🤣

  • 1234

    25. jun 2021 | 18:38

    Da ne bude opet jedno prica a drugo radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA