Vulin o presudi Stanišiću i Simatoviću: "Ovo je pokušaj suđenja narodu Srbije i Srbiji"

"Vrlo je zanimljiv sam mehanizam kako to rade. Kada su Gotovinu osudili za zločine u Oluji, sledeća presuda je bila da je nevin"

  • 14
Aleksandar Vulin Printskrin: Tanjug

Ministar Unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoreći o presudi nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, koji su danas u Hagu osuđeni na 12 godina zatvora, istakao je kako je zanimljivo da Srbe prvo proglase nevinima, a da onda stiže sledeća presuda kako su krivi.

- Vrlo je zanimljiv sam mehanizam kako to rade. Kada su Gotovinu osudili za zločine u Oluji, sledeća presuda je bila da je nevin. Kada Srbe proglase nevinima, sledeća presuda je da su krivi - kaže Vulin.

- Nije sporno da li je to Mehanizam za krivične sudove u Hagu ili Tribunal, i jedno i drugo je napravljeno kako bi se sudilo Srbima i da bi sudili narodu Srbije u celini. Veoma je zanimljivo, da bi oslobodili Markača i Gotovinu, tadašnji Haški tribunal je promenio svoja pravila. Rekli su: "Ako nema neposrednog izvršenja, onda nema ni zločina", a onda je nekoliko godina kasnije, promenili ponovo svoja pravila, gde su rekli da postoji takva mogućnost da bi osudili Stanišića i Simatovića.

- Ovo je pokušaj suđenja narodu Srbije i Srbiji. Oni nisu napravljeni da bi sudili po istini ili da bi nas mirili. Svojim presudama su dodatno posvađali narode na Balkanu. Ova presuda treba da posluži, na kraju, da osudi narod Srbije - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    30. jun 2021 | 20:00

    Ja se tako ne osećam i nemojte nam propisivati. Ako se vi osećate da misle na vas vi znate zašto.

  • Nelka

    30. jun 2021 | 19:49

    Ma te presude nikog ne interesuju! Prekinuti svaku saradnju sa bosnjama, hrvosima i siptarima i gurati samo nasu srpsku stvar!

  • Zeljko

    30. jun 2021 | 20:13

    steta sto i ti nisi sa njima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA