≫ 

Zajednička rešenja do 17. septembra, pravi se poseban dokument: Rezultat sastanka vlasti i opozicije

- Predstavnici najveće političke stranke koja ima i veliku podršku u javnom mnjenju pokazali potpunu spremonst da se potpuno otvoreno razgovara o svim pitanjima koja neko želi da predloži o izbornom procesu - kazao je Dačić

  • 0
međustranački dijalog, vlast, opozicija Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sastanak predstavnika srpskih stranaka u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, na kojem učestvuju i posrednici iz Evropskog parlamenta, nastavljen je danas razgovorima o medijima.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka da će biti pripremljen određeni radni predlog svih mera i rešenja, koja bi trebalo da svi učesnici do 1. septembra rasprave i do 17. svi da daju kritike, a da sve stranke do 1. avgusta dostave konkretne predloge.

- Predstavnici najveće političke stranke koja ima i veliku podršku u javnom mnjenju pokazali potpunu spremonst da se potpuno otvoreno razgovara o svim pitanjima koja neko želi da predloži o izbornom procesu - kazao je Dačić.

Evropska poslanica Tanja Fajon rekla je da je na razgovorima bila ohrabrujuća, dobra atmosfera.

- Dogovorili smo da ćemo napraviti zajednički dokument. Naš cilj je iskren da damo podršku Srbiji na putu za EU. Mnogo smo razgovarali o slobodi medija i mnogo je izazova. Ima mnogo predloga, ali nezavisnosti sloboda medija je nešto što su evropske vrednosti i taj krajnji dkoment će sigurno imati poboljšanje slobode medija u Srbiji. Sve strane su bile konstruktivne, a naš posao je da napravimo kompromis. Želim da svi znaju da smo tu kao veliki prijatelji Srbije i da nam je bitno da sve političke partije sa jednakim pravom izaći na izbore i da rgađani mogu na demokratski način da biraju - kazala je Fajon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA