≫ 

Pokret socijalista obeležio 13 godina, prisustvovao i Vučić

Konvenciji je prisustvovao i predsednik Srpske napredne stranke, koalicionog partnera Pokreta socijalista i predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić

  • 3

Pokret socijalista obeležio je 13 godina postojanja stranke, a tim povodom održana je konvencija u Beogradu kojoj je prisustvovao lider Pokreta Aleksandar Vulin, članovi te stranke i nemali broj simpatizera i iz drugih gradova Srbije.

Konvenciji je prisustvovao i predsednik Srpske napredne stranke, koalicionog partnera Pokreta socijalista i predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić.

Takođe, gosti na obeležavanju 13 godina postojanja Pokreta socijalista bili su i predsednik Srpske liste sa Kosova i Metohije Goran Rakić, kao i penzionisani general i nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

U Sportskom centru "Šumice" u Beogradu, na obeležavanju godišnjice Pokreta socijalista, prisustvovali su i predstavici ambasada Kine, Rusije, Venecuele i Kube.

Pokret socijalista je politička stranka levog centra, koju je 8. avgusta 2008. godine osnovao Aleksandar Vulin.

U koaliciju Pokrenimo Srbiju, 2012. godine, Pokret je ušao sa Srpskom naprednom strankom, Novom Srbijom i Pokretom snaga Srbije sa kojima je nastupao na izborima te godine, kada je za taj pokret osvojen jedan poslanički mandat.

I 2014. godine Pokret socijalista je nastupao na izborima u koaliciji "Budućnost u koju verujem" sa Srpskom naprednom strankom, Socijaldemokratskom partijom Srbije, Novom Srbijom i Srpskim pokretom obnove.

Na na republičkim pralamentarnim izborima 2016. godine, nastupajući u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Pokret socijalista je osvajio tri poslanička mandata u Skupštini Srbije, a na predsedničkim izborima 2017. godine podržao je predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vcc pdr

    18. jul 2021 | 12:03

    Hoce ih biti za jedan autobus

  • Rade

    18. jul 2021 | 12:00

    Jel ovaj Tetkin Lider ove Kombi Stranke??? 0.05% hahaha!!!

  • NS

    18. jul 2021 | 13:59

    Ojacace Vulin pokazao je da je sposoban, a nada sve veliki patriota. Ja bih Buka Draskovica i Karice izbacila iz koalicije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA