"Ekstremisti ne prezaju ni od zastrašivanja dece": Petković o grafitima "OVK" dečijem igralištu

Na dečjem igralištu u Sušici kod Gračanice ispisane su poruke "UČK", "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište)

  • 0
Petar Petković, Dubrava, srpski povratnici napad Foto: Kim.gov.rs

Ekstremisti osokoljeni antisrpskim delovanjem ne prezaju ni od čega, pa ni da zastrašuju decu, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, pošto su novi grafiti "OVK" osvanuli na Kosovu i Metohiji i to na dečijem igralištu, a nekoliko dana ranije i na hramu Svetog Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

Na dečjem igralištu u Sušici kod Gračanice ispisane su poruke "UČK", "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište).

Kako prenosi Radio KiM, igralište je vandalizovano u toku jučerašnjeg dana.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je "skandaloznim i sramotnim" grafite koji su ispisani na dečjem igralištu u Sušici.

- Nastavlja se serija provokacija Srba na Kosovu i Metohiji, a ekstremisti osokoljeni antisrpskim delovanjem ne prezaju ni od čega, pa ni da zastrašuju decu! - napisao je Petković na svom Tviter nalogu.

Skrnavljenje pravoslavne svetinje

Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Svetog Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

Parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu. Policija je u toku dana uz prisustvo tima iz Prištine izvršila uviđaj i otvorena je istraga.

Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA