Stefanović: "Nema ni trunke istine u Belivukovom iskazu"

Stefanović je medijske navode o povezanosti predsednika Vučića i Belivuka okarakterisao kao neistine

  • 7
Nebojša Stefanović na pripremama za Međunarodne vojne igre Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović oglasio se povodom navoda u medijima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povezan sa klanom Veljka Belivuka. 

Stefanović je pomenute optužbe okarakterisao kao neistine.

- U momentu kada pohapšeni okoreli kriminalci na račun predsednika Vučića lansiraju gomilu bestidnih laži, pojedini mediji ih uzimaju za ozbiljno i bez ikakvog povoda i dokaza dovode mene u vezu sa tim ubicama. Ako su već ispravno zaključili da su napadi Veljka Belivuka na predsednika Vučića notorna laž jednog ubice suočenog sa pravdom, kako mogu da pomisle da u njegovom iskazu ima istine kada je reč o meni? A naročito, odakle im motiv da veruju vođi kriminalne bande kada govori o bilo čemu?

Takođe, on je dodao da u Belivukovoj izjavi nema nimalo istine.

- Nema ni trunke istine u Belivukovom iskazu, a naročito u interpretacijama tog iskaza na naslovnim stranama pojedinih medija gde se pominje moje ime kao nekog koga ubice tobože brane. Istraga protiv Belivuka i njegove grupe upravo je započela u vreme dok sam ja bio ministar unutrašnjih poslova. Dakle, kako može okoreli kriminalac, suočen sa neoborivim dokazima za masakriranje, otmice i druga monstruozna krivična dela, da bude kredibilan izvor informacija za bilo šta i mera istine i pravde? A baš to se radi kada se neka njegova banalna komunikacija potura kao dokaz neke moje navodne umešanosti.

Kako je saopštio ministar, reč je o navodnim pokušajima političkog slabljenja Vučića.

- Odlučite se – ili verujete Belivuku, pa se onda pridružite onima koji u svim njegovim lažima vide šansu za političko slabljenje predsednika Vučića, ili mu ne verujte ni reč, što je jedino ispravno. Što se mene tiče, ja se sa Belivukom, Miljkovićem, niti bilo kim iz te zločinačke organizacije nikada nisam niti sreo niti čuo telefonom. Mučno je i besmisleno ko zna koji put konstruisati neku nepostojeću aferu između predsednika Vučića i mene. A to je tek podlo u trenutku kada napadi na predsednika Vučića prevazilaze sve dosadašnje laži, a bilo ih je mnogo i sve su odmah razobličene. Niko ne treba da brani predsednika Vučića od mene, ni nas dvojicu od istine, a ponajmanje masovni ubica koji u monstruoznim lažima traži slamku spasa - naveo je na kraju saopštenja Stefanović i dodao:

- Dobro znam da predsednik Vučić nema nikakvu potrebu da mi šalje bilo kakve poruke preko medija, niti preko stranačkih kolega i zato ovakvim naslovnim stranama sa napadom na mene niko od inicijatora neće imati nikakvu korist. I predsednik Vučić i ja veoma dobro znamo da je dovoljna jedna jedina njegova poruka ili poziv da se povučem, ako misli da je istina išta što je o meni do sada objavljeno u medijima i što pojedinci iz naše stranke možda govore o meni, a ja ću momentalno postupiti po njegovoj odluci. Naš odnos je do kraja otvoren i iskren, kao i prvog dana kada me je doveo u politiku, i to se nikada neće promeniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    23. jul 2021 | 22:55

    Nismo mi tu da sudimo. Ima ko to istrazuje , ja sad ni malo ne sumnjam u policiju da ce to istraziti do kraja.

  • Marko

    23. jul 2021 | 13:56

    Svako radi kako misli da je najbolje.. pravda je SPORA ALI DOSTIZNA

  • Ivana

    23. jul 2021 | 22:54

    Moje mišlkjenje da Nebojša Stefanović nije bio do kraja upućen šta se ovde dešava,ako jeste svako neka dobije šta zaslužuje. Ipak ako mislim da ako morala neće odgovarati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA