≫ 

"Nastavlja se sistemski progon Dragice, jedine povratnice u Đakovicu": Obijen stan, ukradena i hrana

O najnovijem incidentu biće obavešten Brisel

  • 1
Dragica Gašić, Kosovo i Metohija, Đakovica

Printscreen/Kosovo online

Nastavlja se sistemski progon naše jedine povratnice u Đakovicu, Dragice Gašić. Dragica je danas, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila, kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM.

Maltretiranje, koje Dragica doživljava iz dana u dan, direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena, kako navode iz Kancelarije.

- Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan - saopštili su iz Kancelarije.

Očigledno su oni, koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile, ističu oni.

- Gde je bila Kosovska policija da čuva Dragičin stan? Gde su bile međunarodne misije? Šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici? Dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista? - zapitali su se iz Kancelarije za KiM.

Ovo su sve pitanja na koja ni međunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali Kancelarija za KiM neće prestati da ih postavlja i skreće pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić, navode u saopštenju.

O najnovijem incidentu biće obavešten Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, a Kancelarija će nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Video: Kosovska policija naterala mladica da skine majicu jer na njoj pise Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    27. jul 2021 | 21:16

    Ja ne znam šta ova žena hoće da dokaže?? Prodaj brate stan, nije ti ni očevina, ni dedovina pa da si emotivno vezana!!! Toliko trpeti??? Zbog čega??? I kako neko može da živi sam, bez komšije, prijatelja, sam u neprijateljskom gradu?? Prodaj stan i odseli se kod sestre u Klinu, ako već hoćeš da ostaneš na Kosovu!!! Nije mi jasna poenta priče!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA