≫ 

Vulin o napadu na Vučića u Potočarima: Počinioci nisu još otkriveni, sumnjam da je bilo organizovano

Ako vi imate napad na prvog čoveka Srbije i ništa niste rasvetlili oko toga, to opterećuje naše odnose, nešto nije u redu - izjavio je Aleksandar Vulin

  • 23
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas u jutarnjem programu televizije Pink i istakao da uvek i na svakom mestu u Bosni i Hercegovini pita ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i šta se dešava sa istragom.

On je podvukao da to što punih šest godina nije rasvetljen pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici i te kako opterećuje odnose Srbije i BiH.

- Ja uvek gde god da se nalazim kad je BiH u pitanju, bez obzira koji vid sastanka, ja uvek tražim istinu o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića i nije mi teško da to tražim od svojih sagovornika kada se to do sada već nije desilo, šest godina je prošlo, dug vremenski period, za tih šest godina moglo se otkriti sve, nije otkriveno - izjavio je Vulin.

Kako kaže, baš zato što nije otkriveno, daje mu još jedan dodatni element da sumnja da je sve to bilo organizovano i namešteno i pažljivo pripremljeno od onih koji su dočekali Aleksandra Vučića.

- Znate, nekad je teško da razumem da Izetbegović nije bio svaki korak te posete uz Aleksandra Vučića, on mu je bio domaćin, gde nestade, kako se to desilo, kako baš. Kako si nestao u tom trenutku i gde si bio do kraja? Ceo svet je bio tu, mislim da je bio predsednik Vlade Turske, ako se ne varam, ministar spoljnih poslova, bivši predsednik SAD Klinton je bio tamo i ko zna koliko još važnih državnika. Meni je to jako teško da razumem, ja ne mogu da se otmem utisku da je u pitanju organizovan pokušaj ubistva predsednika Vučića - objasnio je i dodao da to opterećuje naše odnose.

- Ali ja kažem kao ministar unutrašnjih poslova, ako vi imate napad na prvog čoveka Srbije i ništa niste rasvetlili oko toga, to opterećuje naše odnose, nešto nije u redu. Ili je vaša služba nesposobna pa nije u stanju to da uradi, ili neće to da uradi. Birajte. Izaberite koji je odgovor tačan od ova dva, ali nema trećeg - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex-SAJ

    28. jul 2021 | 13:40

    A sta bi sa onim nasim sluzbenicima iz BIA-e sto preko noci dobise otkaz kad su priznali da su po zadatku isli u Potocare taj dan?

  • Vozi Miško

    28. jul 2021 | 14:25

    Dje se sad seti Potočara... Ali nije ti dibra tema, jer smo mi, tj. Udba tamo poslala ljude da isprovociraju incident... Tako radite i na demonstracijama ovde ... Mislim, Belivuk i banda napadnu policiju... pa optužite i tučete gradjane.

  • FANTOM

    28. jul 2021 | 13:40

    Kako ti ne znaš ko je napao Vučića? Pa gde su oni koji su ga tog dana štitili a ujedno glumili napadače.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA