Đurić sa kongresmenima: Zabrinutost povodom učestalih napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosmetu

Pored diskusije o aktuelnim dešavanjima u međunarodnoj spoljnoj politici i mogućnostima za dalji razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, ambasador Đurić informisao je kongresmene Kitinga i Konolija o stanju u nedavno nastavljenom dijalogu Beograda i Prištine pod pokrovitelstvom Evropske unije

  • 1
SNS PREDSEDNISTVO SEDNICA Foto: ATA Images

U okviru redovnih sastanaka sa predstavnicima američkog Kongresa, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa demokratskim kongresmenima Bilom Kitingom i Gerijem Konolijem, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

Pored diskusije o aktuelnim dešavanjima u međunarodnoj spoljnoj politici i mogućnostima za dalji razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, ambasador Đurić informisao je kongresmene Kitinga i Konolija o stanju u nedavno nastavljenom dijalogu Beograda i Prištine pod pokrovitelstvom Evropske unije.

Đurić je takođe preneo ozbiljnu zabrinutost povodom sve učestalijih incidenata, izgreda i napada na Srbe i njihovu imovinu, kao i crkvena i kulturna dobra na Kosovu i Metohiji.

- Uprkos obeshrabrujućim porukama koje dolaze iz Prištine, naš tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem nastaviće da se zalaže za stabilnost i poštovanje svakog dogovora. Beograd je i na unutrašnjem i na spoljnom planu dokazao da drži reč i da je pregovaračka strana od poverenja- naglasio je Đurić.

Među temama razgovora bili su i pozitivan tok reformi i ostvareni uspesi Srbije na ekonomskom planu, a razmenjena su i iskustva u sprovođenju masovne vakcinacije stanovništva i borbi protiv virusa KOVID-19, navodi se u saopštenju.

Kao predstavnik savezne države Masačusets, kongresmen Bil Kiting predsedava Potkomitetom za Evropu, Evroaziju, energetiku i životnu sredinu pri Odboru za spoljne poslove u Predstavničkom domu Kongresa, dok je Geri Konoli predsednik Parlamentarne skupštine NATO i član Spolnopolitičkog odbora, gde predstavlja saveznu državu Virdžiniju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    30. jul 2021 | 12:31

    Ako nas ti ne spasis niko nece, sta ces ti da uradis zivotati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA